Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Škoda Rapid – A-Entry přistižen v Indii

Diskuze (57)
V Indii zachytili prototyp nové levné Škodovky. Bude to liftback nebo sedan?

Pravděpodobně Škoda A-Entry, levný kompaktní model, se objevil v prvních špionážních fotografiích na indickém webu Velociti Magazine. K novému modelu, pravděpodobně s karoserií sedan, připojuje internetový magazín další informace.

Podle zdrojů v indickém zastoupení Škoda Auto se nový model bude jmenovat Škoda Rapid – alespoň tedy v Indii (např. Octavia se zde prodává jako Škoda Laura). Vůz na platformě SK251 bude odvozen od Volkswagenu Vento/Polo sedan (VW251) a dostane i sesterský model s názvem SEAT Toledo.

V Indii dostane nová levná Škoda dva motory o objemu 1,6 litru – benzinový a dieselový, oba s výkonem 77 kW. Konkurencí bude nejen sesterský model od VW, ale také třeba Maruti Suzuki SX4 sedan.

Nový model bude určen pro všechny trhy, kde je Škoda zastoupena. Kromě Indie má najít uplatnění především v Rusku a v Číně. Prodávat se ale bude i v Evropě, kde vyplní mezeru mezi modely Fabia a Octavia. Díky nižší pořizovací ceně a orientaci na praktické využití se fakticky stane nástupcem Octavie Tour.

Postupně má vzniknout několik karosářských verzí, včetně kombi.

Diskuze (57)
Avatar - shamal
24. 5. 2011 15:26
Bude to vypadat asi nějak takhle:
Měl jsem to štěstí vidět prototzp tohohle auta. Uklidněte se, bude to větší než fábie! Bude to mít hodně společného se Seatem Toledo příští generace, lišit se budou obě auta jen zepředu a ze zadu, z boku je to téměř jedna ku jedné. Jestli se od prototypu nezmění interiér tak to s designem vnitřku žádný superzázrak není. A předpokádaná cena je pravda nižší než u Octavie, ale je vzdálená Daciím, spíš je to konkurence Chevroletu Cruze. A nejblíž se s podobou trefil tenhle počítačový grafik: [odkaz]
24. 5. 2011 10:48
Re: nechme se překvapit
Takže fabie s baťohem, něco jako bylo u fabie první generace?
29. 4. 2011 22:18
Re: nechme se překvapit
Burago, co?
29. 4. 2011 22:17
Re: nechme se překvapit
Vod tebe to sedí, ty umolousaný hovádko.....
29. 4. 2011 11:37
Re: Levný kompaktní model...?
Je to mezistupeň. Stačí se podívat na mezigenerační skok Jetty a vzít do úvahy, že může být OIII ještě o něco větší. Ostatně Superb bude mít rozměrově i tak pořád ještě velkou rezervu..