Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Nový Mercedes-Benz třídy C (W205) zachycen u Stuttgartu

David Bureš
Diskuze (1)
Chystaná nová generace stuttgartské třídy C dorazí v pěti karosářských verzích. Sedan, kombi a kupé doplní kabriolet a liftback.

Mercedes-Benz čile pracuje na nové generaci třídy C (s interním označením W205), která má debutovat v lednu na detroitském autosalonu. Prototypy automobilu byly opět zachyceny během testování, tentokrát ve městě Böblingen poblíž Stuttgartu.

Automobil nadále zůstává zamaskován, hovoří se však o tom, že proti současné generaci přiveze dravější tvary. Čtvrtá generace třídy C má navíc proti dnešní vyrůst asi o 10 centimetrů, a to aby se zvětšila mezera mezi ní a sedanem CLA.

Základem auta bude nová platforma MRA (Mercedes Rear Wheel Architecture). Karoserie céčka bude lehčí než dnes, ale zároveň pevnější. Přední náprava má být nová, vzadu bude použit upravený multi-link.

Pod kapotou se mají objevit podélně uložené čtyřválce a šestiválce, dřívější zprávy o nasazení tříválců byly později dementovány. Motory budou spolupracovat s devítistupňovým automatem 9G-Tronic Plus, je však možné, že bude použit až u faceliftovaného modelu.

Mercedes-Benz počítá s pěti karosářskými verzemi tohoto auta. Sedan, kombi a kupé budou pokračovat, doplní je kabriolet odvozený od kupé a liftback, zatím označovaný jako C SportCoupé. Tato varianta zacílí na Audi A5 Sportback a BMW 3 Gran Turismo.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - twistedTSD
23. 7. 2013 22:06
Sad
Už teď tuším, že u mě zůstane nádherná končící generace nepřekonána...I když kdoví, třeba budu ještě překvapen...