Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper zatím hlásí vyprodáno

David Bureš
Diskuze (17)
První majitelé se nové generace slavné zmije dočkají příští měsíc. V budoucnu dorazí také její otevřená varianta.

Koncern Chrysler Group oznámil, že první série nové generace modelu Viper, tentokrát prodávaného pod značkou SRT, je vyprodána. Na novou zmiji modelového roku 2013 se již těší 800 zákazníků.

Automobil se začal na americkém trhu prodávat loni v listopadu, první kousky se u majitelů objeví až příští měsíc. Výrobce zahájení předávání aut zákazníkům posunul asi o dva měsíce, podle vlastních slov se chce ujistit, že je na vozech všechno v pořádku.

Zákazníci zatím preferují lépe vybavený Viper GTS, více než 80 procent z nich zvolilo tuto variantu. Ta je navíc vybavena elektricky ovládanými koženými sedadly, brzdovými kotouči od firmy StopTech nebo adaptivními tlumiči Bilstein DampTronic Select s nastavením pro běžné silnice i závodní okruhy.

Už dříve automobilka oznámila, že SRT Viper se v letošním roce nebude prodávat na evropských trzích. S prodejem auta na starém kontinentu se nicméně do budoucna počítá.

SRT Viper zatím dorazilo na trh jako kupé, minulé generace přitom debutovaly nejprve v podobě roadsterů. Otevřená verze je v plánech i v případě SRT Viper, představena má být „za pár let.“ Vůz byl podle prezidenta SRT Ralpha Gillese navrhován tak, aby mohl být kupé i roadster.

Jako konkurent Viperu je tradičně brán sporťák Corvette od Chevroletu, sami tvůrci tvrdí, že zmije bude exkluzivnější, ročně má vzniknout maximálně 2.000 exemplářů tohoto auta.

David Bureš
Diskuze (17)
18. 2. 2013 16:46
Re: Doporučuji
Přesto ani to nestačí, aby se Viper alespoň vzdáleně Vette přiblížil, holt 40ti letý náskok je znát. Pak nastávají i takovéto paradoxy [odkaz]
18. 2. 2013 14:00
Re: Doporučuji
Člověk nemusí jít do takových extrémů. Tradiční a exotičtější materiály kombinují i jiné automobilky, příkladem budiž MB SL.
Avatar - Barrichello
18. 2. 2013 14:00
Re: Doporučuji
Oni to umí, dej ten viper někomu kdo to má v ruce a napřáší s tím lečemu, ostatně časy na Nurburingu staré verze ACR to dokládají.
18. 2. 2013 13:52
Re: Doporučuji
njn, ale když to kua neumim, tak nedělám auta >:D
18. 2. 2013 13:43
Re: Doporučuji
Můžeš to nechat na člověku, jen poctivá práce něco stojí. Jsou samozřejmě věci, které je lepší nechat na stroji, pokud ti nejde o unikátnost (a tedy nedokonalost). Třeba Porsche při montáži V8 používá, jestli se nepletu, jediného robota - pro namontování hlavy. Šroubuje najednou nějakých dvacet šroubů, různými silami.