Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Starý VW Jetta v Číně neskončí, jen se přejmenuje

David Bureš
Diskuze (16)
VW Group chystá novou levnou značku konkurující Dacii. Podle dostupných zpráv je už jasná podoba prvního jejího modelu.

Volkswagen Jetta druhé generace patří mezi stálice čínského trhu. Do důchodu se levný sedan rozhodně nechystá, v budoucnu však bude prodáván pod novou značkou.

Koncern VW Group chystá novou levnou značku a tato Jetta podle dostupných zpráv bude jejím prvním modelem. Osvědčená a již zaplacená technika pomůže snížit náklady na výrobu a tedy i ceny auta co nejníže.

Základem této Jetty je platforma PQ32, jejíž historie se datuje na začátek osmdesátých let. Tuto techniku mají použít i další chystané modely nové značky – v plánech je například MPV a kombi.

Levná značka VW Group bude debutovat v Číně, protože je zde ohromný zájem o levná auta. Později má levná značka začít prodávat své vozy na dalších rostoucích trzích – v Brazílii, Rusku a Indii, možností je i prodej automobilů této značky v Evropě.

Pro čínský trh se připravuje nová generaci Jetty. Ta použije techniku shodnou se Škodou Rapid a dříve představenou novou generací VW Santana. Tyto Volkswageny si budou hodně podobné, zatímco Jetta se bude vyrábět v továrně FAW-VW, Santana zase v továrně Shanghai-Volkswagen.

VW Jetta se v Říši středu prodává už od roku 1991, od té doby prošla třemi modernizacemi. Jetta patří i přes své stáří mezi neprodávanější automobily na zdejším trhu, loni zde byla s 242.528 registracemi pátým nejprodávanějším osobním autem.

Čínští zákazníci si mohou pořídit i aktuální, šestou generaci Jetty známou z evropských trhů. Tento model se v Číně prodává s označením Sagitar.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - PeterLuk
8. 2. 2013 19:56
Re: Motory
Ja som za 1,8 CL (Passat B3) ;-) :yes:
Avatar - twistedTSD
7. 2. 2013 20:30
Re: Som zvedaví na názor GTI-ho
Samozřejmě, že nepustí (snad)...Pro Čínu je to ale dobré. Prodeje to potvrzují.
Avatar - Aladeen
7. 2. 2013 19:28
Re: Som zvedaví na názor GTI-ho
Vôbec ma to nevyviedlo z mieri , len som tajne dúfal že ma VW prekvapí . táto Jetta nie je ani konkurent pre Dáciu , skôr je to konkurent pre autá na šrotovisku, ale keby bola cena 2,500€ tak budiš .. Osobne si myslím že na EU trh niečo také VW nepustí ;-)
7. 2. 2013 19:07
Re: Som zvedaví na názor GTI-ho
jj co by jiní výrobci dali za to, aby některý model prodávali x let s obratem 250tis ks ročně ;-)
Avatar - KubikCv
7. 2. 2013 18:43
Motory
Pokud se nevrátí nesmrtelné motory 1.6D a TD tak je celá Jetta o ničem....na svoji dobu mělo tohle auto hodně dobrý podvozek,který zvládnul i větší porci výkonu (přežil i v kastli Seatu Toledo)...