Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Legacy a Outback LPG: Opět na plyn, ale zatím jen v Německu

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Subaru začalo nabízet na německém trhu novou generaci Legacy a Outback také ve verzi, která spaluje LPG.

Čtvrtá generace Legacy se prodávala ve variantě spalující LPG i na českém trhu, pátá je zatím novinkou u našich západních sousedů. Stejně jako v minulosti, i teď se jedná o přestavbu podporovanou přímo výrobcem a takto přestavěné automobily se tedy dají koupit přímo v showroomech Subaru.

Pohon zkapalněným ropným plynem je k dispozici pro zážehový dvouapůllitrový boxer. Němečtí zákazníci můžou zvolit buď Legacy se samočinnou převodovkou, nebo Outback s manuálem, či bezestupňovým ústrojím CVT. Nově vyvinutá hubice pro doplňování plynu je umístěna za plnicím hrdlem benzinové nádrže. její kapacita 65 litrů zůstala nezměněna.

Do plynové se v případě sedanů vejde 62 l, u všech kombi pak 77 l. Oba druhy pohonných látek lze měnit dle libosti tlačítkem na středové konzole. Pokud je nádrž na LPG prázdná, řidič slyší pouze pípnutí a systém automaticky přepne na benzin.

Konverze stojí kolem 2.900 eur (necelých 74 tisíc Kč) v závislosti na verzi. Mírně se snížila užitečná hmotnost vozu. V kombinovaném provozu na benzin i plyn by měl ujet asi 1.000 km bez doplňování.

Doporučujeme
McLaren MP4-12C: Vývoj končí, sériová výroba se rozběhne ještě letos

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Avatar - Ronault.
4. 6. 2010 02:15
Re: Prodejnost
Kdyby náš stát hospodařil jako ty, tak bychom jako to Řecko dopadli >:D
Avatar - Ricardo
4. 6. 2010 00:30
Re: Prodejnost
Jenže tvoje tankování LPG osvobozeného od spotřební daně nás před Řeckem nezachrání >:D
Avatar - Ronault.
3. 6. 2010 22:40
Re: Prodejnost
Jak ti říkám, klidně ujeď na jeden zátah 800 km za 2400 Kč (to jsem ti ještě ubral dva litry), já si raději v polovině natankuju a zaplatím za to 900 ;-) Každý strůjcem svého štěstí a peněženky... za 10 minut tankování uušetřit 1500 Kč, to je slušný výdělek. ;-)
Avatar - Ricardo
3. 6. 2010 22:31
Re: Prodejnost
Ano, za 12 l/100 km můj Jaguar jezdí - pokud jedu po dálnici 150 :-) Nesmíš vše posuzovat optikou svého plynového Favorita >:-[] (nebo případně moderních "úsporných" Euro5 motorů)
Avatar - Ronault.
3. 6. 2010 16:09
Re: Prodejnost
Je pravda, že jsem čekal teba od Octavie LPG trochu více než jen to, že ti nepropadne záruka 8-s Čekal jsem minimálně ukazatel nádrže bude ukazovat i stav LPG dle toho, co právě slouží k pohonu a podepíše se to i do výpočtu dojezdnosti. Prý něco takového už je v Holandsku k dostání, tohle je třeba jen obyč. přestavba, což je škoda.