Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Authentics: Možný nástupce Kizashi se rýsuje

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Japonská automobilka přiveze na autosalon do Šanghaje studii nového sedanu, který zatím ponese název Authentics.

Automobilová divize Suzuki se chystá odejít ze Severní Ameriky, kromě konce v USA byl ohlášen i ústup z Kanady. Jenže, pořád existují další trhy, kde lze generovat zisky. Například ten čínský. Není tedy divu, že nejnovější studie bude mít premiéru právě v Šanghaji.

Dle tvrzení automobilky je Authentics konceptem sedanu segmentu C, tedy nižší střední třídy. A Číňané přece tříprostorovou klasiku této velikosti milují. Suzuki slibuje dlouhý rozvor, nízkou siluetu a sportovní, ale i elegantní vzhled zároveň. Na zveřejněných fotografiích toho zatím moc k vidění není, zveřejněné snímky však naznačují, že tato tvrzení zase nejsou až tak daleko od pravdy.

Média již spekulují, že by se mohlo jednat o nástupce Kizashi. Ten je sice na starém kontinentu řazen do střední třídy, ale upřímně, vnějšími rozměry se nachází na jejím spodním okraji. Vždyť má 4,65 m na délku a rozvor 2,7 m. Nabídka jediného zážehového čtyřválce 2,4 l Evropany příliš nezaujala, citelně chybí turbodiesel. Ani jinde na světě, kde po naftě netouží, se mu také příliš nedaří, byť rozhodně představuje zajímavou alternativu k zavedené konkurenci. A to nejen tvary, ale i pohonem všech kol. Jenže klienti si k němu (bohužel) cestu nenašli.

Výrobce zatím nezveřejnil žádné detaily ohledně velikosti konceptu Authentics, ani jakou má studie ve svých útrobách ukrytou techniku. Že není pouhým plácnutím do prázdna a sériová produkce je na spadnutí, asi není třeba příliš zdůrazňovat. Suzuki klientům opět nabídne stylové auto na pomezí kategorií, jen těch kupců by mohlo být více.

O tom, zda se objeví i na trzích mimo Čínu, však můžeme zatím jen spekulovat. Podrobnosti se určitě dozvíme na tiskové konferenci 20. dubna.

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Avatar - peter_ko
2. 4. 2013 10:32
Re: Kizaši
a čo ak to nebude Kizashi ale SX4 sedan?
2. 4. 2013 07:05
Kizaši
Kizaši je sice výborné auto, ale za vysokou cenu a s ne zrovna širokou motorovou paletou. Takže pokud mají u nás s prodeji uspět, asi na to budou muset jít kluci šikmoocí trochu jinak...
1. 4. 2013 00:38
Suzuki krachuje na Zapade
Suzuki "krachuje" na Zapade. V USA a Canade skoncili uplne...
V EU predavaju len stare SX4 a Swifta...inak nic...

Jedine co Suzuki drzi je Maruti Suzuki v Indii a predaje v Japonsku.
31. 3. 2013 21:05
Re: kizashi - cakal som od tohto auta podstatne viac
Kizashi nie je zle auto...ak si pamätas, pred 4 mesiacmi som mal vo finale prave dva auta s 4x4: Kizashi a Sportage. Keby malo Kizashi lepsi motor, mozno by som skoncil u neho. Nieco som s nim presiel, okrem motora s 4x4 malo este jednu nevyhodu, to tlmenie nerovnosti sa mi zdalo minimalne o jednu generaciu vpozadu. Ale za dizajn, interier, sedadla, jazdne vlastnosti :yes:
Avatar - peter_ko
31. 3. 2013 21:00
Re: kizashi - cakal som od tohto auta podstatne viac
Ááá Suzuki a topper to je mi v poslednej dobe zaujímavá kombinácia. Takže tvoju teóriu o konci Suzuki v EU sme si už zase (neviem koľký krát) prečítali, teraz daj ešte tú rozprávku o tom ako sa nepredáva nový swift, prípadne ako mali urobiť novú SX4 a nový swift... ale uznávam Kizashi bol krok vedľa, možno to bolo príchodom krízy, možno práve toto zákazníci od Suzuki nečakali... ťažko povedať.

Cílem japonského výrobce je prodávat do roku 2016 na evropských trzích 300.000 aut ročně, čemuž má pomoci pět chystaných modelů.
[odkaz]
Ale ty vieš určite lepšie ako na tom Japončíci sú...