Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

T.33 Gordona Murrayho se ukáže poprvé naživo v Goodwoodu

Diskuze (0)

Gordon Murray ukáže své modely, včetně nejnovějšího supersportu T.33, devátého a desátého dubna na 79. ročníku Members’ Meeting, nebo-li členské schůze Goodwoodu.

Sto zákazníků, kteří si model T.33 objednali a zároveň vyprodali, si na svoje kousky ještě nějakou chvíli počkají (pravděpodobně ještě dva roky). T.33 si však mohou naživo prohlédnout už za tři týdny v Goodwoodu na 79. ročníku Members’ Meeting (79MM). Včetně modelu T.33 budou také k nahlédnutí zbylé modely Gordon Murray Automotive, a to verze T.50 a T.50s. Představení bude mít na starosti samotný Gordon Murray a vévoda z Richmondu.

Gordon Murray k příležitosti oznámení představení modelu T.33 prohlásil: “Tým Gordon Murray Automotive je nesmírně hrdý na naší britskou společnost, a stejně jako u T.50 je většina zákazníků modelu T.33 z Velké Británie. Jsme nesmírně poctěni tím, že představujeme naší paletu vozů z britských ostrovů, a kde jinde může být lepší místo, než zde na Goodwoodu? Jako člen GRRC a zapálený fanoušek všeho dobrého v Goodwoodu se těším na na 79. členské setkání a celosvětovou veřejnou premiéru našeho supersportovního kupé T.33.” Murray tak z této nadcházející události očividně neskrývá nadšení.

Vévoda z Richmondu se k nadcházející události vyjádřil následovně: “Jsme nadšeni, že se Gordon Murray Automotive podruhé vrátí na členskou schůzi a přiveze tak speciální vůz, který všichni poprvé uvidí naživo. Members’ Meeting poskytuje perfektní prostředí pro premiéru - jedná se o specifickou akci s omezenou kapacitou, ale má široký mezinárodní dosah, což znamená, že všechen zrak bude o víkendu směřovat na T.33.

Video se připravuje ...

Gordon Murray Automotive mimo jiné také vystaví sbírku historických automobilů, které Gordona Murrayho silně inspirovaly při tvorbě modelu T.33. Mezi tyto historické modely patří Porsche 904, Lamborghini Miura, Abarth 1000 SP, IGM Ford T.1, Osca 1600 GT, Porsche 550 Spyder a Lotus Elite. 

T.33 je levnější a také trochu komfortnější verzí oproti modelům T.50 a T.50s. Uprostřed uložený, atmosféricky plněný vidlicový dvanáctiválec od Cosworthu přináší do T.33 výkon o hodnotě 615 koní (452 kW) v 10.500 otáčkách za minutu. Modelu T.33 nechybí pohon zadních kol a možnost volby mezi šestistupňovým manuálem a automatem se stejným počtem převodových stupňů. V kombinaci s váhou 1090 kg bude konkurovat například supersportu z Maranella, LaFerrari. 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme