Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také ruský UAZ myslí na styl. SUV Patriot představuje v limitované edici Life Style

David Bureš
Diskuze (8)

UAZ Patriot Life Style vznikne v omezené sérii 300 exemplářů. Poznáte ho podle jasně zeleného laku.

Styl a snaha o odlišení se je v automobilovém světě stále důležitější vlastnost lákající zákazníky, a tak se výrobci mnohdy předhánějí v tom, co zvláštního nabídnou. Na styl v posledních letech myslí také v Rusku, Lada představila Vestu Sport, UAZ zase offroad Hunter v krásném retro zbarvení. Právě Uljanovský automobilový závod nyní přišel s další takovou edicí.

Novinka se jmenuje UAZ Patriot Life Style a jak název napovídá, je primárně právě o stylu. Na první pohled ji poznáte podle barvy, k dispozici je totiž s výrazně zelenou metalízou. Kdyby vám pro tohle SUV ale jasně zelený lak přišel přece jen až moc výrazný, jsou tu k dispozici i další, umírněnější odstíny, jako je tmavě zelená, hnědá, bílá, šedá, modrá nebo černá.

Zvenku jsou novinkou též stylová 16palcová kola z lehkých slitin, chybět nemůže ani obligátní nápis Life Style, na dveřích řidiče nebo pátých dveřích. Uvnitř se pak edice chlubí charakteristickým čalouněním.

Výbava vychází ze stupně Optimum. Patriot Life Style ale navíc nabízí automatickou klimatizaci, hudební systém se čtyřmi reproduktory podporující MP3 nebo parkovací senzory vpředu i vzadu. Připlatit si pak lze za multimediální systém s navigací, mlhovky, vyhřívané čelní sklo, 18palcová kola nebo zadní parkovací kameru.

Pod kapotou se naopak nic nemění. Tohle 4.785 mm dlouhé SUV (včetně rezervy na zádi) je poháněno agregátem ZMZ 409051, což je zážehový řadový čtyřválec o objemu 2693 cm3. Naladěn je na 110 kW a 235 N.m a spárován je s pětistupňovou manuální převodovkou, doplněnou o dvourychlostní redukci. Auto s rámovou konstrukcí dokáže rozpohybovat až na rychlost 150 km/h.

UAZ Patriot Lifestyle vznikne v omezené produkci 300 exemplářů. Objednávky automobilka už začala přijímat, na domácím ruském trhu vůz přijde na 994.000 rublů, což je v přepočtu asi 350.000 korun.  

David Bureš
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
15. 5. 2019 09:31
Re: Tak toto je sila
Co je proboha nevyváženého na tom, napsat pár článků o ruských autech, o kterých se tady 25 let nepsalo? Po všech 99 888 článkách o škodě a vw? To nebylo vymívání mozků? To nebyla cílená propaganda? To neovlivnovalo lidi??

Politiku pod tyto články taháte ZASADNE a POUZE VY, diskutéři!!!
Avatar - Beefcake
15. 5. 2019 07:40
Re: Tak toto je sila
Nehovorim, ze toto je pripad. Ale toto vobec nie je sranda, lebo tieto riadene kampane z vychodu bohuzial ludom realne vymyvaju mozgy az tak, ako by mi ani nenapadlo. Vidim to na svokre, ako sa totalne "zradikalizovala" prave v tych cielenych oblastiach. Z tolerantnej osoby sa stal priamo antisystemovy dzihadista.
Avatar - speedfred
15. 5. 2019 04:48
Re: Tak toto je sila
Tomu sa vraví vyvážené spravodajstvo :-)
Avatar - Barrichello
14. 5. 2019 22:20
Re: Tak toto je sila
To platí přímo soudruh Putin , to nevíš? A celý je to řízený KGB >:D
Avatar - Barrichello
14. 5. 2019 22:19
Re: a jéje
No konečně redakce přišla způlky na to, která auta sou nejlepší.

Ovšem jak říkám, jen způlky. Ameriky zanedbává.
Takto napravit a jen houšt >:D >:D