Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tank 500 je čínskou alternativou Land Cruiseru s mild-hybridní V6

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Čínská automobilka Great Wall Motors konečně rozšiřuje nabídku svých SUV Tank o model 500.

Premiéra nového SUV Great Wall Motors Tank 500, které rozšíří již aktuální nabídku modelů Tank 300,400, 700 a 800, proběhla oficiálně již během loňského srpnového autosalonu v čínském Chengdu, teprve nyní ho však automobilka oficiálně uvedla do prodeje a zveřejnila další data.

Čínská alternativa Toyoty Land Cruiser Prado, které se Tank 500 v mnoha ohledech i nápadně podobá (stačí pohled na masku nebo boční profil), měří 5070 mm na délku 1934 mm na šířku a 1905 mm na výšku. Rozvor s hodnotou 2850mm pak nabízí dostatek vnitřního prostoru pro pětimístnou i sedmimístnou konfiguraci.

Díky velké masce, výrazným světlům a jednoduchým tvarům působí Tank 500 především robustně, přesto umí nabídnout i punc luxusu, včetně dvoubarevného lakování nebo elektricky výklopného nástupního schůdku.

Prémiový dojem však umocňuje především interiér, který je už na první pohled vzdušný, moderní a kvalitně vybavený. Za elegantním tříramenným volantem je digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3 palce, který doplňuje uprostřed palubní desky horizontálně umístěný infotainment s úhlopříčkou 14,6 palce.

V kabině je minimum klasických tlačítek, přesto jich pár zůstalo alespoň v okolí voliče převodovky a pod výdechy ventilace, jejíž základní funkce lze také ovládat postaru. Za pozornost pak stojí i hojné dřevěné obložení, prémiově působící čalounění s prošíváním a bohatá výbava, včetně elektricky nastavitelných sedadel s vyhříváním i ventilací, analogových hodin nebo střešního okna.

Video se připravuje ...

Pod kapotou je standardně 3,0litrový přeplňovaný vidlicový šestiválec, který automobilka kombinuje s 48V mild-hybridním systémem. Kombinovaný výkon by měl dosahovat 350 koní a 500 Nm točivého momentu, díky čemuž by měl být vůz schopen akcelerovat na 100 km/h za 7,3 sekundy. Spotřeba by se pak měla pohybovat kolem 10,7 l/100 km.

Podle kolegů z Carscoops, kteří se odvolávají na čínská média, by měl být model Tank 500 dostupný v několika výbavových stupních, jako je Business Edition, Sports Edition, Black Warrior Edition a chybět nebude ani možnost vlastní specifikace. Základní cena by se pak měla pohybovat od 335 000 čínských jüanů, tedy cca od 1.184.000 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

23. 3. 2022 14:33
Fuuu
Cinsky smejd ako alternativa toyote? To snad nieee