Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks a Czechoslovak Group na IDET 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kopřivnická automobilka Tatra a holding Czechoslovak Group na svých stáncích na veletrhu IDET 2017 představují celou škálu nejnovějších výrobků ze svých portfolií.

Mezinárodní veletrh obranných technologií IDET se v letošním roce odehrává na výstavišti v Brně v termínu od 31. května do 2. června. Holding Czechoslovak Group (CSG) vytváří ze svých podniků funkční celek, který umožňuje nabízet synergické produkty a služby. Proto se na veletrhu IDET 2017 představuje hned několik jeho firem, jako jsou Tatra Defence Vehicle, Excalibur Army, Excalibur International, Karbox nebo MSM Group.

Mezi hlavní exponáty expozice CSG má patřit nejnovější provedení bojového vozidla pěchoty Pandur II 8x8 s dálkově ovládanou bojovou věží Samson Mk II z produkce společnosti Tata Defence Vehicle a také nový raketomet BM-21 MT 4x4 od společnosti Excalibur Army se zcela novým systémem řízení palby, který přináší zbraňovému systému velkou autonomii při bojových operacích.

Společnost Excalibur Army pak ve venkovní expozici představuje například raketomet RM-70 Vampire 4D a mostní automobil AM-50 EX, oba na podvozcích Tatra Force 8x8. Nemá chybět ani novinka v podobě modernizovaného tanku T-72 4 Scarab s nainstalovanými bloky moderního dynamického pancéřování.

Společnost Excalibur International na veletrhu IDET 2017 představuje dva typy z rodiny unikátních bezpilotních letounů CANTAS. Tyto stroje vynikají schopností svislého startu a přistání a nabízejí široké možnosti použití jak v ozbrojených silách tak i v bezpečnostních nebo záchranných složkách.

Na veletrhu IDET 2017 samozřejmě nechybí ani kopřivnická automobilka Tatra. Mezi hlavní lákadla její vnitřní expozice má patřit obrněné vozidlo Titus kategorie MRAP, o které projevila zájem i česká armáda a které vzniklo ve spolupráci s francouzskou zbrojovkou Nexter Systems.

Tatra představuje i stěžejní typ své vojenské produkce, jímž je modelová řada Force se standardní kabinou či čtyřdveřovou kabinou se zvýšenou balistickou a protiminovou ochranou. Úplnou novinkou má být prezentace speciálního vleku s podvozkem tatrovácké koncepce určeného především pro vojenské aplikace.

Současnými klíčovými partnery holdingu CSG a automobilky Tatra Trucks v oblasti obranných technologií a vojenské výroby jsou například korporace General Dynamics European Land Systems (GDELS), francouzský výrobce Nexter Systems a izraelská společnost Plasan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)