Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Téměř dvacetiletá Alpina Roadster V8 má již nyní větší cenu než většina nových modelů BMW

Dominik Kovář
Diskuze (0)

BMW Z8 je jeden ze vzácných modelů bavorské automobilky, z něhož vzešla ještě vzácnější Alpina Roadster V8.

Roadster se jménem BMW Z8 se představil v roce 1999. Během čtyřleté produkce bylo vyrobeno 5703 kusů, z nichž téměř polovina putovala do zámoří. Na BMW Z8 navázala s 555 kusy Alpina Roadster V8, kde byl poměr vyvezených vozů do USA ještě větší - hned 450 vozů mířilo za oceán. 

Video se připravuje ...

Dle plaketky na klíči k vozidlu je nyní nabízený model číslem 457 z 555 vyrobených a příští rok oslaví dvacáté narozeniny. Motor s objemem 4,9 litru ze sportovní M divize (S62) se šestistupňovým manuálem nahradil Alpinou vytuněný 4,8litrový osmiválcový motor (M62) s pětistupňovou automatickou převodovkou Steptronic. Proti klasické Z8 měla Alpina Roadster V8 o něco méně výkonu, konkrétně 280 kW (381 koní) a 519 Nm točivého momentu, omezená rychlost však byla navýšena na 259 km/h.

Konkrétní kousek je lakován ve stříbrné metalíze Titanium s pevnou střechou ve stejné barvě a plátěnou střechou v černé. V příplatkové výbavě nalezneme xenonové světlomety s ostřikovači, zrcátka lakovaná v barvě vozu, neonová koncová světla se směrovkami nebo dvojité koncovky výfuku, dvacetipalcové disky Ronal jsou obuty do pneumatik Yokohama Advan Apex V601.

V interiéru se nachází černá kůže Nappa, kterou naleznete na vyhřívaných a elektricky nastavitelných sedadlech, středové konzoli, výplních dveří a na palubní desce. Akustiku podporuje zvukový systém Harman Kardon. Alpině nechybí klimatizace, navigace a také tempomat. 

Tříramenný volant potažený kůží je už jen třešničkou na dortu v perfektním interiéru. Digitální počítadlo ukazuje 17.729 najetých mil (28.532 kilometrů). Součástí vozu je uživatelská příručka, náhradní díly, stojan na pevnou střechu a čistá zpráva o historii Carfax. Poslední záznam Carfax z letošního května ukazuje, že bylo vyměněno palivové čerpadlo. 

V současné chvíli je nejvyšší nabídka 200.000 dolarů (4.826.000 korun). Vzhledem k tomu, že aukce ještě několik dní potrvá, dá se očekávat nemalý nárůst konečné ceny. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme