Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento Land Rover Defender dostál svému jménu. Odolá i střelbě z AK47!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Specialisté na luxusní obrněná vozidla z Armormax se opět předvedli ve skvělém světle.

Jihoafrická společnost Armormax, která se zabývá pancéřováním luxusních vozidel, se tentokrát zaměřila na britský Land Rover Defender. Pro luxusní off-road připravila rovnou dvě úrovně ochrany, takže si můžou potenciální zájemci vybírat.

Úroveň ochrany B4 je odolná vůči střelbě z ručních zbraní, které se často používají při krádežích aut a přepadeních. Úroveň ochrany B6 chrání před střelbou z útočných pušek typu AK-47 a AR-15, zároveň snižuje dopad poškození po výbuchu ručních granátů. 

Video se připravuje ...

Armormax zatím postavil tři chráněné vozy. Jeden s úrovní B4 pro demonstrační účely a dva úrovně B6 k prodeji. Vedle bezpečí a kvality přitom společnost klade důraz také na nenápadnost. Zvenčí by tak nemělo být poznat, že je vozidlo vybaveno pancéřovou ochranou.

Společnosti se povedlo i při těžším procesu ochrany B6 zachovat třetí řadu sedadel a nijak výrazně neomezit zavazadlový prostor – a to i navzdory nové zadní přepážce. Balíčky lze aplikovat na všechny verze Defenderu (90, 110 a 130). V Jaguar Land Rover Experience si pak mohou zákazníci na verzi s ochranou B4 vyzkoušet, jak si obrněný Defender při útoku vede.

Video se připravuje ...

Byli jsme nesmírně nadšeni, že jsme se chopili projektu Defender, protože jsme skutečně cítili, že nabídne majitelům obrněných vozů veškerou všestrannost a bezpečnost, kterou hledají,” říká Michael Broom, manažer marketingu a prodeje Armormax. 

Od oznámení vývoje Defenderu jsme obdrželi šest objednávek a očekáváme, že půjde nadále o oblíbenou volbu. Vzhledem k tomu, že jsem s vozem jezdil před i po úpravě, mohu osobně potvrdit, že se neliší od standardní verze,” dodal Broom.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme