Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Teréňák pro holky: Speciálně upravený Hyundai Santa Cruz bude startovat v ryze ženské rally

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Dvojice amerických motoristických novinářek bude startovat v ryze ženské soutěži Rebelle Rally s vylepšeným pick-upem Hyundai Santa Cruz. Americkými pouštěmi budou muset projet pouze podle map a kompasu.

Hyundai se vrací na náročnou americkou Rebelle Rally. A ačkoli to nám Čechům zní opravdu chlapácky a rebelsky, ve skutečnosti se jedná o ryze ženskou navigační soutěž v nevadské a kalifornské poušti, která je dlouhá přibližně 2500 kilometrů. Americká divize jihokorejské značky se spolu s ženskou posádkou do až nekonečného písku, kamenů a skal vrhá se speciálně vylepšeným pick-upem Santa Cruz.

Hyundai říká, že při přípravě pick-upu Santa Cruz pro pouštní rally musel udělat pouze minimální úpravy standardního modelu. Nově jej vybavil sedmnáctipalcovými koly s většími terénními pneumatikami Falken Wildpeak A/T3W a současně namontoval „lift kit“ zvyšující světlou výšku podvozku o necelé 4 centimetry vpředu a 2,5 centimetru vzadu. V šasi se nově objevuje i skluzná deska chránící podvozek.

Speciálně vylepšený Hyundai Santa Cruz se nově pyšní novým předním nárazníkem s přídavnými LED světly a vyprošťovacím držákem od Rally Innovations. Na střeše můžeme vidět příčné nosníky z katalogu originálního příslušenství Hyundai s LED světelnou rampou. Unikátní válečné zbarvení pak navrhl Matt Marble, hlavní grafický designér divize Hyundai Design North America, spolu s mladším exteriérovým designérem Kellenem Gustinem.

Video se připravuje ...

Hyundai Santa Cruz bude soutěžit ve třídě X-Cross. Ženskou posádkou budou zkušené americké motoristické novinářky Jill Ciminilo a Kirstin Shaw. Společně se s pick-upem Santa Cruz zúčastnily i loňského ročníku. Navigační jízda pouštním terénem však bude náročná i letos.

Pravidla soutěže Rebelle Rally, organizované už od roku 2016, vyžadují, aby soutěžní posádky odpojily antény soutěžních vozidel a navigovaly se terénem pouze pomocí kompasu a papírových map. Všechny moderní technologie jako GPS nebo online mapy jsou zakázány. Letošní ročník Rebelle Rally odstartuje už 13. října.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme