Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla chce ve svých autech zpřístupnit hry ze Steamu

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Infotainment elektromobilů Tesla přinesly řadu zajímavých inovací, nyní chce však posádce nabídnout i hry z knihovny Steam.

Majitelé elektromobilů Tesla si mohou díky vestavěnému infotainmentu již nyní krátit čas na nabíječce hraním vybraných titulů a sledováním filmů a pořadů na různých streamovacích platformách, do budoucna by se však herní nabídka elektromobilů Tesla mohla rozrůst o podstatně více zajímavých herních titulů.

Díky modernizovanému infotainmentu s vyšším výpočetním výkonem v nových modelech Tesla by se totiž automobilka ráda odpoutala od současného modelu, kdy musí být hry pro elektromobily Tesla speciálně upraveny, a ráda by nabídla širokou škálu známých titulů z herní platformy Steam.

Odemknout video

Tato informace, podobně jako řada dalších zajímavých zpráv o plánech Tesly, vyplynula z konverzace na Twitteru, kde se herní novinář Ryan McCaffrey zeptal Elona Muska, zda bude možné si v nových vozech Model S/X časem zahrát Cyberpunk. Musk přitom věří, že při dlouhodobé spolupráci by přístup ke knihovně Steamu mohl být možný.

Možnost zahrát si na infotainmentu elektromobilů Tesla moderní hry by měla souviset s přechodem od procesorů Intel Atom k procesorům AMD Ryzen, které nabídnou vyšší výpočetní výkon. Automobilka sice příliš detailů o novém hardware nezveřejnila, během testů však nová technika ukázala 3x až 4x rychlejší reakce při klasických operacích na dotykové obrazovce.

Podle automobilky by pak výpočetní výkon nového hardware mohl být až na úrovni herní konzole Playstation 5, díky čemuž by mohlo být časem možné si na infotainmentu elektromobilu zahrát i graficky náročnější herní tituly.

Jak dodávají kolegové z TheDrive, kteří na konverzaci upozornili, infotainment Tesly běží na upravené verzi operačního systému Linux OS a architektura jeho procesoru by měla být velmi podobná architektuře běžných počítačů. Zprovoznění her z knihovny Steam v elektromobilech Tesla by tak zřejmě mohlo být realizovatelné i bez nutnosti, aby vývojáři uzpůsobili hru speciálnímu hardware.

O něco později pak Elon Musk ještě potvrdil, že si vlastníci futuristického pick-upu Tesla Cybertruck budou moci na palubě zahrát hru Cyberpunk 2077. Do uvedení dlouho odkládaného pick-upu na trhy však zbývá ještě relativně dlouhá doba. Se zahájením jeho dodávek se totiž podle posledních odhadů počítá až v příštím roce.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
23. 2. 2022 20:08
Re: Pro ubožáky
Jen ať níčí, potom si to budou muset draho v servisech Tesly koupit. Bravo Musk. Takhle se dělá byznys.
Avatar - rohYpnol
23. 2. 2022 17:36
Pro ubožáky
Funkce pro ubožáky. Volant je spjen s řízením,
takže otáčením u stojícího vozu majitel ničí čepy, uložení i řízení a pneu. Ano, ničí. Protože opotrřebení je spojeno s užíváním vozu. Ne s hranim si na herni konzoli. Každý kdo aspoň trochu má rád auta tohle vnímá.
Pochybuji, že Tesla s ne-volantem má řízení již vyřešeno jen by-wire.