Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla dostala povolení k zahájení výroby elektromobilů v Číně

ČTK
Diskuze (90)

Americká společnost Tesla Inc. může začít vyrábět své elektromobily v Číně.

Čínské ministerstvo průmyslu nyní oznámilo, že přidalo společnost na vládní seznam schválených výrobců aut a poskytlo výrobci elektrických automobilů certifikát, který v zemi potřebuje.

To znamená, že Tesla doslala zelenou k zahájení výroby, uvedl šéf konzultační firmy Automotive Foresight Ja-le Čang. Výrobu může podle něj zahájit kdykoliv.

Tesla staví závod za dvě miliardy USD (46,5 miliardy Kč) v Šanghaji. Bude to její první závod na výrobu aut v zahraničí.

Agentura Reuters na počátku měsíce oznámila, že Tesla plánuje zahájit výrobu v Číně už tento měsíc. Zatím však není jisté, zda se jí podaří splnit cíl výroby pro konec letošního roku kvůli nejistotě související s objednávkami, pracovní sílou a dodavateli. Záměrem je do konce roku vyrábět v závodě nejméně 1000 vozů Model 3 týdně.

Závod Tesly bude první továrnou na výrobu automobilů plně vlastněnou zahraniční firmou v Číně a je signálem toho, že Čína se snaží více otevřít svůj automobilový trh. Úřady Šanghaje také nabídly Tesle pomoc, aby se urychlila výstavba závodu. Čína rovněž na konci srpna vyřadila modely Tesly ze seznamu aut, na která se vztahuje desetiprocentní daň z obratu.

ČTK
Diskuze (90)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 12:33
Re: Tak se nam...
Abys dostal 200 kg kovů, je občas potřeba vytěžit 20 tun zeminy. blbý co. A vytěžit vrtací plošinou, bludozery, odvést dumpery, důlními bagry, odstřelit trhavinami nebo těžit chemicky. Všechno jedovaté, prach nebo za použití fosilních paliv.

Všechno šílená zátěž přo životní prostředí.

K tomu zastavěná krajina dalším betonem a panely, takže opět jde do háje vodní hospodářství, vsakování vody, eroze půdy, úbytek lesů atd
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 12:29
Re: Tak se nam...
Mohu si otravovat koho chci. Pokud nechceš reakce, nepiš sem. Jak jednoduché. Hlavně sem nepiš jednostranné, nektritické bludy, kde se porovnává jen zátěž dvou již vyrobených vozidel, a ne všechny splodiny, které jsou potřeba na ty nové, ekologické vozidla vypustit do ovzduší. A postavit veškerou infrastruktur k nim, na což padnou stovky milard tun materiálů.

To se Vám eko fanatikům ale už strašně nelíbí, stejně jako otřesné podmínky těžby v Africe, rusku a číně a to, že ten váš krásný kobalt a měd těží v Mongolsku dieslové rypadlo a dumper z roku nebreč a jedovaté látky tečou někam do vody.
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 12:22
Avatar - .StenLi.
23. 10. 2019 12:16
Re: Tak se nam...
Nechapes pojem obnovitelne zdroje, a pleties si ho so zariadeniami na vyuzivanie tychto obnovitelnych zdrojov.
Nechapes jednoduchu logiku ze vytazene kovy tu ostanu s nami v cistej forme bez potrebny narocneho spracovania desiatky az stovky rokov, ale ropa sa spali behom par sekund a je prec nenavratne. To ti nevadi. Ak tu chces sirit katastroficke scenare tak si dostuduj informacie o krajinach ktore funguju uz dnes z 98-110% na obnovitelnych zdrojoch bez akychkolvek atomoviek. Prepac ale tvoja nevedomost neumoznuje rozumnu diskusiu, ja fakt mam lepsie veci na praci ako ta dovzdelavat v diskusiach.. maj sa.
Avatar - .StenLi.
23. 10. 2019 12:12
Re: Tak se nam...
Nedavaj mi hlupe otazky, vsetky mas vo videu. Ak sa ti nezda ich vypocet 1,67 roku tak obtazuj autora videa, dokaz mu ze sa myli a ze ty mas lepsie vypocty.. neotravuj mna prosim ta, ja som ti poskytol informacie ku ktorym si mal dojst sam tak nechci aby som ta skolil.