Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla hodlá získat až pět miliard dolarů prodejem nových akcií

ČTK
Diskuze (27)

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá získat až pět miliard dolarů (zhruba 110 miliard Kč) prodejem svých nových kmenových akcií. Oznámila to firma, jejíž akcie letos zažívají na burze prudký růst.

Automobilka, v jejímž čele stojí známý americký podnikatel Elon Musk, uvedla, že bude nové akcie prodávat "čas od času" za tržní ceny. Od začátku letošního roku se tržní cena akcií Tesly téměř zešestinásobila.

Automobilka nyní usiluje o výrazné zvýšení výroby svých současných modelů a staví dvě nové továrny - jednu v Německu nedaleko Berlína a druhou v americkém státě Texas. Plánuje rovněž uvést na trh nové řady vozů, včetně užitkového automobilu Cybertruck a tahače Semi, napsala agentura Reuters.

"Budou potřebovat hotovost na všechna ta zařízení, která budují, a na nové projekty," uvedl analytik Craig Irwin ze společnosti Roth Capital Partners. Plány na prodej nových akcií tak podle něj nejsou žádným překvapením.

Podle analytika Davida Whistona z firmy Morningstar Research se však teprve ukáže, jak velké množství akcií Tesla nakonec prodá. "Chápu, že využívají neuvěřitelného růstu ceny akcií, ale právě teď tyto peníze nepotřebují," prohlásil Whiston. Na konci června měla Tesla na hotovosti 8,6 miliardy dolarů.

ČTK
Diskuze (27)

Doporučujeme

4. 9. 2020 14:30
Re: akcie
nakupuju a prodavam prubezne podle ceny akcii
4. 9. 2020 11:28
Re: akcie
fajn a na kolika si akcie Tesly kupoval a na kolika prodával. Já neříkám, že to nebyla špatná investice, ale tak možná v březnu letošního roku. Ne teď.
4. 9. 2020 10:24
Re: akcie
Tesla ale neni jen o autech, to je to na co spousta lidi zapomina, je to nekolik firem kde nektere se zabejvaji energetikou i na te nejvyzsi urovni, a tam jsou nejvetsi ocekavani dobudoucna

vesmes ikdyby Tesla jako takova prestala vyrabet auta uplne, porad to bude velkej podnik se sluzbama a produktama o ktere je zajem a prodavaji se za velke penize ;-)

az tohle panove pochopite, tak treba vydelate vetsi penize nez jake mate na vejplatni pasce, me akcie Tesly vydelali jiz prez 4.8m prodejem, z puvodni investice 300 tisic korun, uplne stejne a vesmes daleko lepe se da vydelavat treba na kryptomenach :yes:

proste je uzasne jak se tu lidi bavite o blbostech jak by jste do toho neinvestovali a pak si stezujete ze jsou auta drahy a neco jako 8 lavec si ani nekoupite, jste stejne vtipni jako nekdo kdo si preje aby vyhral jackpot v nejake sazkove hre ale nevsadi ani korunu :-[]
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2020 09:00
Re: akcie
Forma jak kam = to už je jiná věc. Zrovna nemovitosti u nás dík nejvyšší inflaci v Evropě a propadu kurzu koruny letí desetiletí nahoru neskutečným tempem = právě proto ze to je krom extremů typu komunistického převzetí moci jistota

Ale to že důchod se má a MUSÍ skládat z víc části a ne JEN státní důchod pokryje VŠE = to se na VŠE učí :*)

Jestli ti slušný důchod zajistí obrazy, nemovitosti atd je tvoje volba/sázka = že NE (jen) státní důchod JISTOTA
4. 9. 2020 09:00
Re: akcie
jj vybavuju si že jsem o tom ve spojitosti s Renaultem už slyšel. Ani nevím co je vedlo k tomu tuhle myšlenku opustit. Možná nebyla ještě správná doba. Nejsem takovej vizionář, abych předpovídal nástup vodíkových aut. Zatím to je hodně v plenkách. V následující dekádě to spíš nebude.