Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla má problém kvůli odpadu. Teď ji za to ženou k soudu

Marek Bednář
Diskuze (17)

Automobilka Tesla má chybně označovat nádoby s nebezpečným odpadem a posílat je na skládky, které takový odpad nemohou přijmout.

Kalifornský státní soud obdržel před několika dny kolektivní žalobu od celkem pětadvaceti okresů včetně Los Angeles, Alameda, San Francisco či San Joaquin. Žaloba tvrdí, že světově nejznámější výrobce elektromobilů špatně nakládá s nebezpečným odpadem ve svých závodech a pobočkách.

Podle okresů Tesla „porušuje zákony o hospodářské soutěži a o nakládání s nebezpečným odpadem tím, že takový odpad špatně označuje a posílá ho skládkám, které daný typ odpadu nemohou přijímat“, uvádí agentura Reuters, která o případu zpravuje.

Video se připravuje ...

Není jasné, o jaký typ odpadu konkrétně jde, ovšem v závodech Tesly se pracuje s barvami, provozními kapalinami či použitými bateriemi. Podle žaloby k porušování zákona dochází na 101 místech napříč Kalifornií – patrně jsou sem tedy zahrnuty prodejny a servisní centra – včetně výrobního závodu ve Fremontu.

Není to poprvé, co Tesla čelí žalobě vztahující se k nakládání s nebezpečným odpadem. Zkraje dubna 2019 ukončila spor s americkým Úřadem pro ochranu životního prostředí (EPA, Environmental Protection Agency) dohodou, jejíž součástí byla pokuta 31 tisíc dolarů (tehdejším kurzem 712 tisíc korun) a slib učinit kroky k tomu, aby se s nebezpečným odpadem napříště nakládalo dle zákona.

Marek Bednář
Diskuze (17)

Doporučujeme

5. 2. 2024 19:43
Re: moc líbí
Ano, je třeba důsledně vyšetřit autenticity veškerých profilových fotografií. Jak aut, tak i ksichtů.

Pořádek musí bejt, sakra. :D
Avatar - .StenLi.
5. 2. 2024 19:14
Re: moc líbí
:D Ano, vzdelani a mudri ludia generuju propagandisticke clickbaity :yes:
Avatar - .StenLi.
5. 2. 2024 19:12
Re: moc líbí
Tiez ma zaujima tvoja profilovka ako uviedol tvoj nemesis Horky Rom :-) Mas vobec Prius? Lebo tiez si mi neodpovedal preco podla teba je THS lepsie ako e:HEV takze si len teoretizoval bez osobnej skusenosti? Alebo si len mal svoj prius spinavy a nemal si peknu fotku?
Avatar - Fernando Martínez
5. 2. 2024 15:55
Re: moc Iíbí
LOL
Avatar - Fernando Martínez
5. 2. 2024 15:53
Re: moc líbí
Více ksichtíků by ještě nešlo? :yes: