Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na svatbu se šetrností k životnímu prostředí? Kupte si první limuzínu Tesly na světě!

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
Není-li pro vás Model S dostatečně praktickým vozem, může vás zaujmout inzerát na serveru eBay. K mání je totiž první čistě elektrická limuzína Tesly.

Limuzína na základech Modelu S samozřejmě není výrobkem americké značky, jde o podomácku vytvořenou přestavbu. Ty se ve světě stávají stále populárnější, vzpomeňme nedávnou informaci o Modelu S, ze kterého si šikovný tvůrce postavil praktický kombík.

Nyní ale někdo posunul laťku ještě výš. Model S z roku 2015 totiž přestavěl na limuzínu, kterou prodejce tituluje jako první limuzínu Tesly na světě. Technika je jako nová, vždyť auto najezdilo pouhých 241 kilometrů. Není divu, že v útrobách nalezneme původní akumulátory s kapacitou 85 kWh.

Jelikož jde o dva roky staré provedení, přijíždí Model S 85 s výkonem 208 kW a dojezdem 407 kilometrů na jedno nabití. Standardně vůz váží 2085 kilogramů, ale nevíme, jak výrazně do hmotnosti promluvila ona přestavba.

Zajímavé je i to, že auto je aktuálně levnější než stál nový Model S 85. Zatímco ten startoval na 88.000 dolarech (1,9 milionu korun), nejvyšší příhoz za limuzínu aktuálně činí 80.400 dolarů, v přepočtu nějakých 1,74 milionu korun). Aukce však trvá až do pondělního rána a vzhledem ke stoupajícímu trendu (dražit se začalo v pondělí od jediného dolaru) se dá předpokládat, že cenu elektromobilu v sériovém stavu přeroste.

Projekt byl původně postaven pro reklamní účely a podle tvůrce je vůz z 90 % hotov. Poslední detaily si můžete dodělat sami, případně vám je za další poplatek dokončí aktuální vlastník. V inzerátu bohužel nejsou přiloženy fotky interiéru. Máte-li zájem, s příhozem neváhejte, aukce končí v pondělí.

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
Avatar - Warrual
22. 12. 2017 13:50
Titulek
Proč jste si nadpis nepřečetli a neopravili hned?
Avatar - Ada je zase tady
22. 12. 2017 13:48
Chcípající kobyla
kolem sebe kope ;-\
22. 12. 2017 13:11
Re: Bijec
Ale já tyto výhrady chápu. Možná, že se mu to nakonec šeredně nevyplatí a v tomto oboru zkrachuje. Jenom se mi zdají ty emoce zbytečně vyhrocené. Má jinou startovní čáru než velké zavedené automobilky. Zálohy jsou placeny dobrovolně a jistě ne od chudáků, které zdržení finančně položí. Nechal bych mu prostor a čas ať se ukáže. Minimálně prošlapává cestičku dalším.
Hlavně je jasné, že příspěvky na foru auto cz mu žíly netrhají.
>:-[]
22. 12. 2017 13:07
Re: Se šetrností k životnímu prostředí?
Zadna tezba neni setrna k prirode.

Elektrifikace muze byt v nekterych vecech diskutabilni, ale jaky bude vzduch ve meste pokud tam bude jezdit 100 procent elektrickych aut v horizontu nekolika desitek let. Radove nekolikanasobne lepsi. Ma to vliv i na nemoci spojene se spatnym ovzdusim a proc to nechtit mi prijde zvlastni.

Cokolik bezemisniho v meste je lepsi nez soucasny stav. To jen VW a redakce se snazi namluvit zname heslo s "dieslem na vecne casy".

To, ze bude potreba vice energie z jadra ci jinych zdroju je v celku jasne.
22. 12. 2017 12:58
Re: Se šetrností k životnímu prostředí?
Kdyby sis ten clanek poradne precetl, tak je to dul na med, kterou mas vsude doma v kazdem dratu atd.

Bud neumis anglicky a nebo sis precetl jen nadpis a podival ses na fotku, aniz by sis precetl komentar k te fotce.