Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla na naftu. Nadšenec chce do Modelu 3 nacpat velký diesel

Jan Zajíc
Diskuze (95)

Automobilka Tesla vyrábí jen a pouze elektrické vozy, to je známá věc. Pokud ale všechno dobře dopadne, tento Model 3 bude jezdit na naftu.

Za Modelem 3 se vznětovým motorem samozřejmě nestojí přímo automobilka Tesla, vůz je projektem nadšence a youtubera, který vystupuje na kanálu jménem Rich Rebuilds.

Stejný chlapík mimochodem nedávno dokončil přestavbu Modelu S na sedan s benzinovým vidlicovým osmiválcem LS3 od Chevroletu. Ten má mimochodem objem 6,2 litru.

Nyní se šikovný nadšenec pouští do nového projektu, ještě náročnějšího. Pod přední kapotu Modelu 3 chce nacpat diesel Cummins 4BT. A pro auto už vybral jméno: Tesla Model D.

Složitější je tenhle plán v tom, že vybraný vznětový agregát je větší než V8 LS3 a že v budoucím motorovém prostoru Modelu 3 je méně místa než v Modelu S.

Jednotka Cummins 4BT představuje turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec vyráběný v 80. a 90. letech minulého století. Z objemu 3,9 litru motor nejčastěji nabízel výkon 78 kW a točivý moment 360 N.m.

Diesel je nejen velký, ale také velice těžký, váží prý zhruba 340 kilogramů. Tvůrce i proto předpokládá, že pro auto vyrobí specifickou přední kapotu a že i tak Cummins bude z přední kapoty vykukovat. Motor mimochodem půjde do nabouraného vozu s poškozenou přídí. Rich také počítá s estetickými úpravami, zahrnujícími upravené blatníky, nová kola a nápadný vývod výfukové soustavy hned u motoru.

Jan Zajíc
Diskuze (95)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
2. 1. 2022 21:30
Re: Lidská blbost
Akceptuji jakýkoliv vodík, tedy i modrý nebo šedý, protoze primárně chci zlepšit své okolí, s globálním toho moc clovek nesvede, kdyz tu jezdi takových dieselů, co v reálu neplní emise.
Nicméně preferuji ten zelený, i za vyšší cenu. Tak doufám, že tu bude brzy.
Avatar - Mikesus
2. 1. 2022 14:37
Re: Lidská blbost
Jak se říká, někdo hledá důvody, někdo způsoby.
Já doufám, že brzy otevřou ty vodikovy stanice.
Jakmile budou nějak po republice, aby s emeritní nimi dalo dojet, tak určitě jeden pořídím. Vím že pokud není vodík zeleným není to o tolik ekologické, není ani tak ekonomické jako BEV, ale pro ovzduší v mém okolí skvělé.
2. 1. 2022 13:18
zvlastni mysleni
nacpat do relativne nekvalitniho a zaroven draheho auta na zbytkovej servis.... diesel? neni lepsi si ten diesel nacpat do neceho kvalitnejsiho, kor v USA kde ty moznosti maji

chapal bych fandy do dieselu ze to budou chtit davat do drzaku sve doby, tedy do ruznych starsich pickupu, ale ze zrovna do Tesly 3 8-s
Avatar - Mikesus
2. 1. 2022 13:15
Re: Lidská blbost
Ja chaou to přirovnání a nadsázku. Je ro takové zabalené, že někteří to úmyslně interperují jinak, viz gil, I když jsi už nesčetněkrát psal jak to je skutečně.
Avatar - Ozzman
2. 1. 2022 12:57
Re: Perfektni auto neexi…
Jen abych vytacel Donvita a Romana :D