Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla opět nahání čísla, zájemcům o Cybertruck vnucuje další modely

Ondřej Mára
Diskuze (31)

Ve snaze splnit svůj roční cíl se Tesla rozhodla zkusit štěstí u předobjednatelů Cybertrucku, kterým nabízí i další modely.

Automobilka Tesla se tento rok veze na celkem masivní vlně úspěchu, což ostatně potvrzuje i hodnota jejích akcií okolo 550 miliard amerických dolarů. Aby si však Tesla svůj úspěch udržela, musí vykazovat prodejní úspěchy a ideálně každý rok překonávat své roční prodeje.

Stalo se tak již tradicí, že se před koncem každého roku Tesla snaží maximalizovat prodeje a počty doručených elektromobilů. Tento rok si přitom vzala za cíl pokořit hranici 500.000 dodaných vozů, což nebude nic snadného. Zvláště když před začátkem posledního čtvrtletí zbývalo doručit 180.000 vozidel.

Jen pro představu – to je o 40.000 vozidel více, než kolik Tesla doručila v průběhu třetího čtvrtletí tohoto roku. Kde ale nové zákazníky vzít? Podle informací webu Electrek se je Tesla rozhodla hledat například ve skupině 650.000 svých zákazníků, kteří již složili rezervaci na elektrický pic-up Tesla Cybertruck.

Web Electrek totiž zveřejnil e-mail, kterým má Tesla tyto budoucí zákazníky oslovovat. V e-mailu se přitom uvádí, že první Cybertrucky v konfiguraci se dvěma a třemi elektromotory budou prvním zákazníkům doručeny až v roce 2022. Na verzi s jedním elektromotorem si pak zákazníci budou muset počkat až do roku 2023.

Na období následujících 24 až 36 měsíců se proto Tesla rozhodla svým zákazníkům nabídnout možnost operativního leasingu některého ze současných elektromobilů – tedy modelů S, 3, X & Y. Zákazníci, kteří si svůj vůz registrují ve státu Kalifornie, navíc mohou získat slevu 1.500 v rámci programu California Clean Fuel Reward.

Je samozřejmě vysoce pravděpodobné, že řada zájemců o nový Cybertruck již doma parkuje některý z elektromobilů značky Tesla. Jak ovšem připomíná Electrek – pokud by se Tesle podařilo přesvědčit jen 5 % zákazníků, vyskočily by dodávky v posledním čtvrtletí až o 30.000 vozidel.

Ondřej Mára
Diskuze (31)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
5. 12. 2020 20:03
Tesla v čr fakt boduje, hlavně jako ojetá
O Teslu je v ČR obří zajem, zejména o ojetou, v listopadu registrováno 5 ks ojetých Tesel, stejných 5 ks má Lincoln a takový Rolls Royce dokonce Teslu překonal a má 6 ks

Takže asi tak :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - Beefcake
5. 12. 2020 10:31
Ze "vnucuju"
Vy ste uz v redakcii uplni idyoti.
Avatar - xxc
4. 12. 2020 21:24
Re: Tomu se říká
presne tak, mne tiez chodia ponuky od dealerov, od ktorych som uz nejake auto kupil :-) nic vynimocne
Avatar - xxc
4. 12. 2020 21:23
Re: Vstříc "světlým" el. zítřkům!
Netrolim, len je to normalne, ze v zime klesne dojazd u elektromobilov. Nic sokujuce tam nebolo.
Avatar - xxc
4. 12. 2020 21:20
Re: No Tesla jede svoje
Mne raz zrusili objednavku na Opel Corsu, normalne som vybral auto, nakonfiguroval, objednal, zaplatil zalohu 1000 € a o 2 tyzdne volali, ze sa musime porozpravat. Tak som sa prisiel porozpravat a ze v takej konfiguracii to nevyrobia, bud zmenim konfiguraciu, alebo mozem zrusit objednavku. Tak som zrusil.