Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla pracuje na produkčním Cybertrucku, představit ho chce již brzy

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Elon Musk na Twitteru prozradil plánovanou dobu představení i další podrobnosti k novému Cybertrucku.

Šéf automobilky Tesla je dobře známý svou otevřenou komunikací přes Twitter, kde již nejednou prozradil zajímavé podrobnosti k připravovaným novinkám. A jinak tomu není ani tentokrát, kdy Elon Musk prozradil detaily k premiéře futuristického elektrického pick-upu Cybertruck.

Na otázky Garyho Blacka, který se ptal na představení Cybertrucku, doručení prvních kousků a cool vlastnosti či doplňky, Elon Musk odpověděl, že premiéra omlazeného modelu proběhne pravděpodobně v druhém čtvrtletí tohoto roku.

Musk také dodal, že výroba Cybertrucku bude probíhat v texaském Giga závodu, který se v současnosti buduje poblíž Austinu a jeho výstavba by měla být dokončena ještě letos. Zahájení výroby Cybertrucku by pak nemuselo nic bránit.

V minulosti už přitom Elon Musk prozradil, že v rámci vylepšení Cybertrucku plánuje provést několik menších designových úprav, díky kterým by měl elektrický pick-up vypadat lépe, než první prototyp - představený v listopadu minulého roku.

Připomeňme, že Tesla Cybertruck by měla být ve vrcholné verzi osazena vzduchovým podvozkem a pohonným systémem se třemi elektromotory, díky kterým zvládne akceleraci z 0 na 96 km/h za méně než 2,9 sekundy. V nabídce by se však měla objevit i verze s jedním či dvěma elektromotory.

Zajímavé bude také sledovat, zda si produkční Cybertruck uchová karoserii neobvyklých tvarů z neprůstřelného materiálu a s neprůstřelnými skly. Pro Teslu prý bude práce s novými materiály výzvou, přesto Musk připustil, že se štěstím by se první vyrobený kus skutečně mohl objevit do konce roku. Pravděpodobnější je však až rok příští.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
10. 3. 2021 21:20
Re: Tak nevím,
No co co co, podle toho, jak se tu zdejší hardcore orální elektrofilové prsí, tak jenom oni si nakoupí minimálně stovku těchto pikapů ...
Nebo, že by jenom tak naplano kecali? ;-) ;-) ;-)
10. 3. 2021 14:24
Re: Tak nevím,
Můžeš si k autu pořídit i Cyberhouse Bunker https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Dinar
10. 3. 2021 14:15
Re: Tak nevím,
a nezapomeň na neprůstřelný skla...
10. 3. 2021 13:54
Re: Tak nevím,
Je to pro ně zajímavé i z praktického hlediska. Utáhne víc než F-150, nemůže se odřít lak, nájezdová rampa, vzduchový podvozek...
Avatar - speedfred
10. 3. 2021 13:36
Re: Tak nevím,
Bio farmy zoberú Teslu útokom.