Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elon Musk změnil názor, produkční Cybertruck bude vypadat nepatrně lépe

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Kontroverzní design elektrického pick-upu Tesla Cyberteruck se nakonec bude měnit, prozradil Elon Musk na Twitteru.

Představení elektrického pick-upu Tesla Cybertruck bylo dlouho očekávanou událostí, která nakonec vzbudila řadu kontroverzí. Od samotného designu, který řada přítomných považovala nejprve za vtip, až po nevydařený test „neprůstřelného skla“, které nevydrželo náraz ocelové koule.

Ovšem zatímco zpackaný test skla se Tesle podařilo do pár dnů vysvětlit a snad i vyžehlit, tvary karoserie budily kontroverze i v nadcházejících týdnech. Hranatá karoserie sice ukázala působivé výsledky během prvních simulací aerodynamiky, jenže bezpečnostním expertům z ní stále vstávají vlasy hrůzou.

Jak ale Elon Musk prozradil na Twitteru, design produkčního modelu se ještě bude měnit a nakonec by měl vypadat „o něco lépe“. Co konkrétně si pod tím představit, nebo jaký byl konkrétní důvod změn, bohužel netušíme. Většina úvah však počítá se snahou eliminovat možné problémy s (ne)bezpečností pro chodce během crashtestů.

Kromě změn designu Musk ohlásil i některé zajímavé položky výbavy. Cybertruck by měl být osazen například speciálním počítačem pro zvážení taženého nákladu, který bude schopen řidiči napovědět, kolik toho může v závislosti na jízdních podmínkách ještě naložit.

Další zajímavostí bude systém pro aktivní úpravu světlé výšky podvozku a systém aktivních tlumičů. Cybertruck by tak měl být nejen schopným, ale také pohodlným pracantem. Sám Musk tuto výbavu dokonce označil za převratnou ve světě automobilů s podobnou přepravní kapacitou.

Na nové Tesle by se toho ale mohlo změnit ještě mnoho – výroba vrcholného provedení se třemi elektromotory je totiž naplánována až na průběh roku 2021 (a kdo zná Teslu, ten již raději počítá s malým zpožděním). Levnější verze s jedním či dvěma elektromotory by měly dorazit až v průběhu roku 2022.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

3. 3. 2020 23:36
wv gate
bude to mít nerozbitná skla v základu?
Avatar - JFK
2. 3. 2020 17:50
Wtf?
To bych chtěl vidět to jelito, který si myslí, že nebude vypadat diametrálně jinak než tahle mediální šaškárna. To je snad každému, kdo má pět pohromadě jasný, že tohle nikdo v civilizovanem světě nezhomologuje.
Avatar - curwasportiva
2. 3. 2020 16:49
Tesla Semi
Dopadne to jak Tesla Semi tahac, takze nijak...
Avatar - curwasportiva
2. 3. 2020 16:49
Re: pro kanadu south park
To je spis auto pro kalifornske anal homo fuckery...
Avatar - Jerry.Gunman
2. 3. 2020 14:05
Prostě běžný standard u Tesly :D
Bude "asi" vypadat trošku jinak, přijde "asi" trošku později, bude mít nejspíš i trošku jinou výbavu i cenu ...
Prostě tak, jak je u Tesly zvykem, opět bude všechno malounko jinak :D