Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla vylepšila Model S a Model X. Nabíjejí se rychleji a dojedou ještě dál

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Tesla oficiálně oznámila novinky, které připravila pro Model S a Model X. Cílem byl především nárůst dojezdové vzdálenosti na jedno nabití.

V posledních měsících se hovoří hlavně o Tesle Modelu 3, americká společnost Elona Muska však nezapomněla modernizovat ani své dřívější produkty – limuzínu Model S a sportovně-užitkový Model X. Hlavní změnou je modernizace elektromotoru v útrobách, jenž sem putuje právě z Modelu 3. Cílem bylo především efektivnější nabíjení a zvýšení dojezdové vzdálenosti.

V Americe používaný cyklus EPA tak nyní pro vrcholovou specifikaci Modelu S slibuje dojezd 370 mil (595 km) na jedno nabití, Model X urazí 325 mil, tedy nějakých 523 kilometrů. To vše bez jakýchkoliv zásahů do akumulátorů s kapacitou 100 kWh.

Dále Tesla říká, že vylepšila hodnoty výkonu a točivého momentu, byť v tomto případě konkrétní čísla zatím neprozradila. Oba vozy jsou teď schopny nabíjet rychleji -  na nejnovějších V3 superchargerech výkonem až 200 kW, na běžnějších V2 nabíječkách výkonem 145 kW.

Není to ale jen o elektrickém pohonném ústrojí. Vozy zároveň dostávají jinačí typ pneumatik a zapracovalo se i na vzduchovém odpružení, které má nyní pomáhat k ještě efektivnější jízdě.

Omlazené Tesly začnou opouštět výrobní linky továrny v kalifornském Fremontu již tento týden, přičemž systém online objednávek je již spuštěn. Zatím není jasné, kdy odstartují dodávky „faceliftu“ na evropské trhy.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Fickroc
14. 7. 2019 23:02
Krachikrach
Uplně v klidu dál jezdim s X, a tak nějak mne to krachování nechává v klidu. Tankuji buď zdarma na elektrárně či u Eonu, anebo za půldarma v práci, anebo za skoropůldarma doma, no a za těch skoro půl roku, jsem nebyl u benzínky odevzdat za jízdu osobákem 70% daní z PHM ani jednou. A jestli se to vyplatí, si každej musí umět spočítat sám, (anebo někoho požádá, když to sám neumí). U 18 tis km je teď zatím doma přes padesát litrů, a za to pojedu na dovču. :-!
Avatar - JDM
25. 4. 2019 17:43
Re: No,
Rusové by nikdy tu kapitalistickou firmu se sfusovanejma raketama nikdy nekoupili .. ani zadarmo...
Avatar - JDM
25. 4. 2019 15:59
Re: No,
Ještě že se vyskytují odborníci jako ty >:D letos už to Tesla zapíchne?nebo až příští rok? >:D
25. 4. 2019 11:55
No,
a Tesla, po vyjímečně ziskovém půlroce, i po tom co se rozběhla výroba Teslofanatiky vzhlíženého modelu 3, který měl být řešením na všechny finanční problémy Tesly, hlásí mnohem větší ztrátu než se čekalo. 702 mil. $, to je to samý jako před rokem, takže i s modelem 3 je Tesla zpět, tam kde byla >:-[] >:-[]