Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testujeme nový Nissan Qashqai: Praotec crossoverů je zpátky! Prohlédněte si velkou galerii

Stanislav Kolman
Diskuze (23)

Zástupci automobilky říkají, že s příjezdem první generace Nissanu Qashqai položili základ dnes tolik populární kategorii crossoverů. O to významnější je pro ně příjezd třetího pokračovatele.

Do debat, co vlastně crossover je a není a zdali je Nissan Qashqai opravdu prvním vozem dané automobilové kategorie, se s vámi pouštět nebudu. Pravdou ale je, že jde o jeden z prvních crossoverů, který se od příjezdu první generace v roce 2007 dokázal na evropském trhu nejen úspěšně etablovat, ale dokonce vypracovat na nejžádanější zboží dané kategorie.

O to více je pro japonskou automobilku přivítání nástupce důležité. Obzvlášť v dnešní době, kdy konkurence v podobě středně velkých SUV na evropských trzích rapidně vzrostla. Třetí generace Qashqaie se představila v únoru letošního roku a už stihla zavítat i do České republiky, kde jsme si ji mohli prvně prohlédnout během oficiální akce automobilky v Praze na náplavce.

Video se připravuje ...

Tentokrát jsme vyrazili do Varšavy, abychom v okolí polské metropole vůbec poprvé usedli za volant novinky. A v průběhu testovacích jízd se rozhodně nenudíme. K dispozici máme celkem tři různé verze. Všechny mají pod kapotou přeplňovaný zážehový motor s objemem 1,3 litru a mild-hybridní technologií (full-hybrid dorazí až v roce 2022). Vyzkoušet však můžeme slabší 103kW verzi se šestistupňovým manuálem a silnější 116kW provedení s manuálem i automatem Xtronic. Ve všech případech jsou poháněna výhradně přední kola, na čtyřkolku si taktéž musíme počkat.

Jízdní dojmy najdete co nevidět na našem webu. Tento článek berte jako takovou malou ochutnávku, kde si můžete nový Nissan Qashai prohlédnout v obsáhlé galerii. A pokud vás naše testování zajímá podrobněji, nezapomeňte sledovat instagramový profil @auto.cz, kam sypeme fotky i veškeré zajímavosti.

Stanislav Kolman
Diskuze (23)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
13. 7. 2021 18:56
Re: interiér
Zaplať pánbůh za to v dnešní kret.énský ťaplací době.
Avatar - sorpersa
13. 7. 2021 13:38
Re: och
OK :yes: No Flame :-)
13. 7. 2021 13:37
interiér
Zase to vypadá, že je Nissan s interiérem o generaci pozadu...
Avatar - lamal
13. 7. 2021 13:36
Re: och
Nebudem ti nic davat, najdi si sam ked si nepamatas svoje bludy. Imidžovka na rozdiel od kaškaja mmm :-! Dobre s tymto to uzavrime, imidžžžúú a imegeu zdar :-)
Avatar - sorpersa
13. 7. 2021 13:31
Re: och
Neviem čo sa u Teba doma kyda, u mňa nič.... Daj mi link, kde som napísal, že mám najštýlovejšie vozidlo. Že je to imidžovka na rozdiel od kaškaja, to je myslím jasné, keď nie napíš, že nemám pravdu, v pohode a nebuduj si tu na nete sebavedomie expresívnymi výrazmi, alebooooo použi Lexaurin :-) :-) :-)