Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To nevymyslíš. Policejní hlídce na Svitavsku ujížděl… malotraktorem!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Hodně kuriózní případ musela řešit policie na Svitavsku. Povedená dvojka tu mužům zákona ujížděla na malotraktoru domácí výroby. Opilý řidič si chtěl dojet pro cigarety.

Honička se odehrála již 9. července, avšak policie zveřejnila záběry a fotografie až nyní. Posádku malotraktoru tvořili dva muži ve věku 26 a 29 let. Hlídka si všimla, že podomácku vyrobený stroj není osvětlený a zkontrolováním chtěla zamezit jeho případné krádeži.

Na majáky však řidič zareagoval ujížděním (jestli se to tak dá vůbec nazvat), navíc policejnímu vozu bránil v předjetí. Během honičky si to malotraktor střihl přes benzinovou stanici (kam si řidič údajně původně jel pro cigarety) a následně pole, na kterém se vozidlo porouchalo. Při pokusu o útěk už dvojice neměla šanci, policie ji okamžitě zadržela.

Na místě navíc zjistila, že vůz nemá registrační značky ani pojištění pro provoz na pozemních komunikacích. Dechová zkouška prokázala, že řidič před jízdou pil, naměřeno mu bylo přes jednu promile alkoholu. Za nebezpečné počínání mu v krajním případě hrozí nejen peněžitý trest a zákaz řízení, ale také jeden rok za mřížemi.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - speedfred
12. 8. 2017 21:35
Re: malotraktorem
asi mal pustený v hluchátkach MIG21
Avatar - Bazalt
11. 8. 2017 23:31
malotraktorem
brm brm brm malotraktorem :-)
Avatar - Ondore
11. 8. 2017 21:57
Mal šťastie
Mal šťastie, že sa to nestalo na Slovensku - tu by ho policajti rovno zastrelili "v snahe zastaviť vozidlo", ako sa to nedávno stalo Tomášovi - spolujazdcovi v unikajúcom vozidle 8-s