Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je možná nejdivnější Rolls-Royce, jaký můžete vidět. Pod zadním sedadlem má toaletu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Historie značky Rolls-Royce je plná jedinečných automobilů. Tenhle exemplář však mezi nimi vyniká. A není to kvůli vzhledu.

I ten je tedy poměrně zvláštní, model Silver Wraith z roku 1954 totiž dostal zakázkovou karoserii s mnoha zajímavými detaily, kterou si u firmy Vignale nechal vyrobit americký podnikatel Joseph Maschuch.

Největší překvapení se však nachází pod zadním sedadlem. Na seznamu Maschuchem požadovaných úprav totiž byla také toaleta schovaná pod zadním sedadlem.

I když, výraz "toaleta" je v tomto případě možná až moc honosný. Ona věc se zlatým sedátkem totiž tvarem připomíná spíš nočník. Nečekejte ani nějaký sofistikovaný systém splachování. "Výsledku sezení" se nejlépe zbavíte tak, že otevřete poklop v podlaze a exkrementy "vyložíte" na silnici.

Když se tento unikátní Rolls-Royce, jediný takový na světě, v roce 2014 prodával, v popisu vozu bylo tvrzení, že toaleta nikdy nebyla užita k vykonání potřeby. Sloužila prý jako chladicí nádoba šampaňského. I tak je nápad nechat si vyrobit auto se záchodem svým způsobem fascinující.

Další zvláštnosti vozu, který se před zhruba pěti lety prodal za zhruba 4,6 milionu korun, zahrnují například zeleně lakované díly motoru (tím je řadový šestiválec o objemu 4,8 litru) nebo bohatou výbavu v podobě klimatizace, baru, telefonu a dokonce i televize.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
7. 9. 2019 15:42
Nejdivnější?
Myslím že tenhle ho hravě předčí https://www.hemmings.com/…ith/2298130.html?…