Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nejrychlejší obrněné auto na světě. Jede až 325 km/h

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Obrněné automobily bývají většinou luxusní limuzíny nebo velká SUV, u nichž je sice výkon důležitý, ale rychlost není na prvním místě.

Společnost AddArmor na to však šla jinak a rychlost u své novinky zařadila mezi nejdůležitější parametry. Vzniklo tak upravené Audi RS7 Sportback, které i přes balistickou ochranu a řadu dalších obranných prvků jede až 325 km/h. Podle výrobce jde o nejrychlejší obrněné auto na světě.

Pod kapotou se ukrývá známý čtyřlitrový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který však firma APR vyladila na 567 kW a 1.085 N.m. Vůz tak zrychlí z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) za 2,9 sekundy.

Kromě motoru má na skvělé dynamice zásluhu i použití balistické ochrany z polykarbonátu, který je prý účinný, ale současně lehký. Polykarbonát našel uplatnění také v oknech. I proto "brnění" přidává RS7 jen 91 kilogramů na hmotnosti.

Současně ale poskytuje ochranu plnící normu B4, takže by posádka měla být v bezpečí před střelami ráže .44 Magnum. 

Úpravce ale přidal také několik zajímavých detailů, namátkou rozprašovače pepřového spreje, kliky dveří, které umí dát elektrický šok, 360stupňový kamerový systém s nočním viděním, detektor výbušnin a min nebo oslepovací světla. Na palubě nechybí plynové masky. A příď vozu lze v případě potřeby použít jako beranidlo.

Obrněné Audi RS7 stojí 182.880 eur, což je asi 4,7 milionu korun. 

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme