Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle nové SUV Volkswagenu vzniklo pro Čínu. Mohlo by ale zamířit i do Evropy!

David Bureš
Diskuze (3)
Volkswagen Advanced Mid-Size SUV je jednou z SUV-novinek pro čínský trh. Automobilka ale zvažuje i jeho prodej na dalších globálních trzích.

Oficiální premiéra třetí generace Volkswagenu Touareg v Pekingu se nesla i v duchu představení budoucích plánů značky na největším automobilovém trhu světa. Do roku 2020 chce v Číně začít prodávat dalších 10 nových SUV, mezi nimiž by měl být i představený model předběžně nazvaný Advanced Mid-Size SUV. Prodávat by se mohl i v Evropě.

„Dnes je určen výhradně pro čínský trh, ale souhlasím s tím, že je to silné SUV. Aktuálně projednáváme možnost, že bychom ho začali prodávat i v dalších zemích,“ přiznává vedoucí technického vývoje ve Volkswagenu Frank Welsch.

Advanced Mid-Size SUV (tedy pokročilé, středně velké SUV) velikostně zhruba odpovídá Tiguanu Allspace, což znamená délku okolo 4,7 metru. Jeho styl je však výraznější, příď odpovídá nejnovějšímu designovému stylu Volkswagenu, přičemž tvarem masky nejvíce připomíná T-Roc. Záď s diodovými koncovými světly je pak sportovně useknutá.

Sportovnější výraz v případě v Pekingu odhaleného žlutého exempláře zdůrazňuje R-Line paket s výraznějšími nárazníky nebo většími koly, která mají 19 palců.

Bližší informace o použité technice Volkswagen nezveřejnil, dá se ale očekávat základ v podobě architektury MQB. Pod kapotou pak podle všeho pracuje přeplňovaný zážehový dvoulitr, alespoň s odkazem na znáček 380 TSI na zádi.

Volkswagen Advanced Mid-Size SUV (to podle všeho nebude obchodní označení) se má v Číně začít prodávat v příštím roce. Vyrábět ho bude továrna FAW-Volkswagen. Vedle ní Volkswagen v Číně spolupracuje ještě s automobilkou SAIC. Po jeho boku automobilka plánuje na čínský trh uvést nataženou verzi T-Rocu nebo model zatím prezentovaný jako Powerful Family SUV, což má být menší, pětimístná verze v Číně prodávaného modelu Teramont.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
28. 3. 2018 15:41
len aby si navzajom
neliezli jednotlive modely uz do kapusty... podla mna tigi potom vacsi tigi allspace a nad nim touareg su dokonale posadeni... medzi nimi uz moc medzeru nevidim ;-\

PS: aj ked je fakt ze toto na fotke je za mna urcite krajsie ako umelo predlzeny allspace tigi... jedine zeby toho allspace-a nejako casom "nahradili" prave takymto niecim
28. 3. 2018 15:16
Re: Trochu už zmatek
no podla mna ale potom budu mat problem kvoli tvorbe cien v EU, Tiguan je v realnej cene okolo 35-45k , Touareg povedzme 50-65k , kde daju Atlas? Medzi? V relativne slusnej kvalite niekde za 45k?, bude parazitovat tak na Tiguane ako aj na Touaregu. Za Touareg? Tam je to za tu cenu uz slusna Q7 a tym padom Atlas podla mna nema sancu.

Avatar - Bubáq
28. 3. 2018 14:21
Trochu už zmatek
Pochopím, pokud tento Terramont Sport budou exportovat z Číny na jiné asijské trhy. Pokud by šlo o Evropu, určitě by měli dát přednost Atlasu a Atlasu Cross Sportu z jú-es-ej. Vypadá přeci jen výrazně evropštější, než varianta Terramont, co je chudým příbuzným Atlasu. Myslím....