Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle šlo přežít? Z šíleného pádu Tesly rodina vyvázla

Mirek Mazal
Diskuze (8)

Vyšetřovatelé nevyloučili úmysl zázračné nehody, řidiče čeká vazba. Z elektromobilu se čtyřmi pasažéry zbyla hromada neidentifikovatelného šrotu.

Nový rok roku 2023 se stal zázračným pro čtyřčlennou rodinu, která havarovala na pobřežní silnici v Kalifornii. Začátkem týdne se plně obsazená Tesla zřítila z útesu tichomořské dálnice Pacific Coast Highway, dramatický incident nastal v oblasti známé podobnými nehodami. Uvnitř totálně zdemolovaného elektromobilu cestovali dva dospělí a dvě děti. Všichni zázrakem přežili, i když ve vážném stavu.

Po opuštění jízdního pruhu známé výletní dálnice vozidlo volně padalo zhruba 76 metrů mezi skalní výběžky. První svědci kontaktovali 911 kolem 10:15 dopoledne. Policisté tušili náročný výjezd, protože Tesla byla lokalizována v úseku příznačně nazvaným Devil's Slide mezi městy Pacifica a Montara. Trasu jižně od San Francisca místní popisují jako „strmou, skalnatou a klikatou pobřežní oblast“.

Lokalita plná křížků tentokrát darovala druhou šanci čtyřleté dívce, devítiletému chlapci i oběma rodičům. Potomci si celý život ponesou následky nepředstavitelné situace, děsivý musel být samotný pád ze skály, navíc se vlivem brutální destrukce Tesly zasekly dveře a trvalo nekonečnou hodinu, než se posádka dostala do péče záchranářů. Během složitého vyprošťování v hustém dešti a větru jen pár kroků od bouřících vln hasiči kouzlili s hydraulickými nůžkami.

Děti byly v záchranných koších přeneseny do sanitek, zatímco dospělí putovali do nemocnice leteckou službou. Lékaři dětského oddělení zatím konstatovali poranění pohybového aparátu, otec s matkou mají blíže nespecifikovaná traumatická poranění.

Na místo nehody se postupně dostavila kalifornská dálniční hlídka, přijel šerif a kromě zdravotníků či hasičů excelovala pobřežní stráž USA. Velitel hasičského sboru Brian Pottenger přiznal, že k Devil's Slide jezdí pořád a většinou pozdě. „Každý z nás byl v šoku, když jsme viděli pohyb za předním oknem. Lidé uvnitř byli více vyděšení než zranění,“ konstatoval Pottenger.

Video se připravuje ...

Příčina havárie zůstává v šetření, vyšetřovatelé nevyloučili úmyslné zavinění. Neuvěřitelná verze je natolik možná, že otec poputuje do vazby, jakmile mu to zdravotní stav dovolí. Po propuštění z nemocnice bude čelit obviněn z pokusu o vraždu a týrání dětí. Tesla před okamžikem totální destrukce nejela v režimu autopilota a stav vozovky nemohl být důvodem sjetí vozidla z útesu zrovna v místech chybějících svodidel, myslí si kriminalisté.

Mirek Mazal
Diskuze (8)

Doporučujeme

7. 1. 2023 09:22
Re: Re: to měl někdo pěkný štěstí
zazil jsem to jako svedek
rana do stromu a zacalo to horet
lidi nastesti vyskakali (bez zraneni)
volal sem hasice, ale nez prijeli, auto shorelo
bud zkrat nebo se nafta dostala na vyfukovy potrubi
naftak vyssi stretni tridy
funglofka par mesicu stara
Avatar - Brmbalik
6. 1. 2023 19:40
Re: Re: to měl někdo pěkný štěstí
A od kdy nafta blafne na pockani? Nafta ma tridu horlavosti 2. To neni jak benzin nebo baterky...
Avatar - Ozzman
6. 1. 2023 10:18
Re: to měl někdo pěkný štěstí
To si pleteš ne ?
6. 1. 2023 09:34
Re: to měl někdo pěkný štěstí
nemelo to auto blafnout a shoret na popel jako klasickej naftak ??
Avatar - Ozzman
5. 1. 2023 21:59
Re: to měl někdo pěkný štěstí
To je fakt, kdyby spadli v naftovém Hiluxu, odjedou ještě domu... bohužel to byla Tesla..