Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toužíte po pozornosti? Na prodej je podivný Mercedes od Sbarra. Navíc růžový a drahý...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli máte z nějakého důvodu rádi opravdu podivná a velice křiklavá auta, pak by vaší pozornosti neměl ujít tento kousek na prodej.

Ve Švýcarsku je totiž k mání Sbarro SL Roadster, mimořádně zvláštní vozidlo z roku 2004, které technicky vychází z Mercedesu-Benz SL generace R129, tedy známé "žehličky".

Švýcarskou společnost Sbarro, jež za tímto automobilem stojí, mimochodem založil v roce 1971 designér a konstruktér italského původu Francesco Zefferino Sbarro, který sice začínal jako mechanik, ale díky své fantazii se dostal až k navrhování vlastních vozů.

V případě tohoto roadsteru byste možná původ nepoznali, karoserie se totiž proměnila opravdu výrazně. Dlouhá příď zaujme především provedením partií okolo registrační značky a nápadným splitterem. Zvláštně vypadá také okolí světlometů a zmínit musíme i otvory v přední kapotě.

Auto má upravené dveře, jiné blatníky a přepracovanou záď s velkým křídlem. Prodejce však upozorňuje, že křídlo lze snadno demontovat. Už tak bláznivý design doplňuje křiklavý růžový lak.

Spoustu růžové ale najdeme také v interiéru, tuto barvu nesou některé plastové díly i části koženého čalounění. Netradiční kombinaci doplňují detaily z bílé kůže a černé Alcantary.

Video se připravuje ...

A protože růžové Sbarro SL Roadster vychází z Mercedesu 600 SL z roku 1992, stará se o pohon vidlicový dvanáctiválec o výkonu 290 kW (394 k), spojený se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Prodejce dále udává nájezd 142.806 km a tvrdí, že původně auto bylo registrováno ve Švýcarsku. Nyní je však na prodej s ukrajinskými značkami. Kolik kusů tohoto vozu firma Sbarro postavila, bohužel nevíme, jistě jich ale nebylo mnoho. I tak nás poněkud zaskočila cena, růžový stroj je totiž na prodej za 250 tisíc švýcarských franků, což je v přepočtu asi 6,3 milionu korun...

Jan Zajíc
Diskuze (1)
Avatar - Stejsn
6. 10. 2022 15:08
Že je to pekelně hnusný,
budiž. Ale jak je z toho vidět dopředu? 8-s