Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camatte Capsule: Koncepty vozítek doplňuje přívěs s 3D projekcí

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Toyota představila v minulosti několik konceptů Camatte. Teď k nim přidává přívěs s interaktivní projekcí.

Toyota Camatte měla premiéru před čtyřmi lety coby hranaté Daichi a retro Sora, které doplnil sporťák Takumi. O rok později se na tokijském veletrhu hraček představila dvojice roadsterů 57s s 57 odnímatelnými vnějšími panely. Následovaly Camatte Lab (2014), Hajime a Vision (2015). Lab uměla zobrazovat malůvky nakreslené na kapotu, Vision simulovala jízdu městem.

Tentokrát ovšem dětičky nebudou skládat z dílů na karoserii jakési puzzle ani provádět konstrukční úpravy aut. Nyní je totiž na řadě přívěs Capsule se základními rozměry 3785 x 1500 x 1845 mm. Ten se dá připojit za všechna dříve prezentovaná vozítka, ale jeho zajímavosti tkví jinde. V projekčním systému, který umožňuje dětem, pochopitelně za pomoci dospělých, navrhnout, co by chtěli mít uvnitř. Vše se ovládá na dálku tabletem s nainstalovanou speciální aplikací.

K dispozici je šest barevných vzorů a až osmička objektů, které se dají do interiéru poté virtuálně vložit, kromě předmětů denní potřeby (nábytek, spotřebiče) třeba postel, hudení nástroje, sada nářadí a basketbalový koš. Věcí je tedy celkem 24, ale lze jich vybrat právě pouze osm. Výsledná projekce se zobrazí na třech stěnách přívěsu, je tedy jaksepatří 3D. Toyota chce, aby se už malí špunti seznamovali s jejich auty a tohle je prostě skvělá věc, jak daného cíle hravou formou dosáhnout. Dozví se dost nového a rodiče mají vždy při ruce.

Tokyo Toy Show se koná od 9. do 12. června 2016 na výstavišti Big Sight v Koto-ku. Určitě zaujme i spoustu dospěláků, jen od nás je to do Japonska bohužel trochu z ruky. Pro veřejnost je otevřeno poslední dva dny. Výraz Camatte mimochodem symbolizuje péči o automobily a ohleduplnost k ostatním.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)