Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GR Supra má novou speciální edici. Vypadá jako závoďák, ale může na silnici

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Nová speciální Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute oslavuje obchodní úspěch automobilky s čistě okruhovou verzí pro závody kategorie FIA GT4. Stovku prodaných závoďáků oslavuje stovka ostře vypadajících silničních sporťáků.

Novodobá Toyota Supra je na světě už skoro pět let. Znovuzrozená legenda z Japonska se představila už v roce 2019, když se stala sourozencem nejmodernějšího sportovního roadsteru BMW Z4. Japonci neustále pracují na dalších vylepšeních, a přestože stále čekáme na vrcholnou ostrou edici GRMN, loni uvedli novodobou GT Supru s manuální převodovkou a následně začali prodávat i závodní verzi pro kategorii FIA GT4.

A teď Toyota uvádí novou speciální edici produkčního modelu, kterou oslavuje obchodní úspěch závodního speciálu. Jmenuje se Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute a inspiruje se závodní GR Suprou GT4 Evo – dokonce vypadá jako okruhový speciál „na značkách“. Vedle standardního modelu zaujme zejména speciálním zbarvením na laku v odstínu Plasma Orange.

Nově vylepšená GR Supra bude dostupná pouze u nás v Evropě a zakládá na výbavě Lightweight s přeplňovaným třílitrovým řadovým šestiválcem a šestistupňovou manuální převodovkou. Specifickým vylepšením pro novou edici je také sportovní stavitelný podvozek Bilstein Evo T1 s 10stupňovým nastavením tlumičů a volitelným snížením světlé výšky o až 35 milimetrů.

Video se připravuje ...

Už na první pohled speciální Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute zaujme i výraznými aerodynamickými doplňky s předním splitterem AC Schnitzer a velkým zadním křídlem. Ze zadního difuzoru pak vyčnívá hlasitější sportovní výfukový systém Milltek a zajímavým novým prvkem jsou i lehká litá kola Protrack One.

Nová Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute se představila na německém tuningovém autosalonu v Essenu a oslavuje 100 prodaných závodních speciálů pro kategorii FIA GT4. Novinka se vyrobí v omezeném počtu 100 kusů. V Německu se prodává se základní cenou od 68.900 eur a je o 2450 eur dražší než standardní GR Supra Lightweight, na níž zakládá.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme