Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GR Yaris odhaluje termín premiéry. Už nebudeme dlouho čekat

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Japonská automobilka připravuje ostrou verzi svého Yarisu, jež se inspiruje světem WRC. Oficiálně se odhalí počátkem příštího roku.

Toyota nás v posledních týdnech vábila několika fotografiemi maskovaných detailů na koncept nové verze modelu Yaris. Varianta GR se stane druhým sportovním modelem této rodiny, který doplní novou generaci Supry. Vůz se oficiálně představí příští rok v lednu, konkrétně na autosalonu v Tokiu.

Značka říká, že GR Yaris využívá vyspělé technologie, poznatky a zkušenosti získané ve světovém šampionátu rallye (WRC), kde získala titul mistra světa. GR Yaris už absolvoval poslední fázi vývoje a hotový prototyp nedávno otestoval sám Akio Toyoda, globální prezident automobilky.

Do světového šampionátu rallye se Toyota vrátila v roce 2017. Ten rok dokázala pětkrát zvítězit, o rok později už se stala šampionem v kategorii továrních týmů. V letošním roce následoval mistrovský primát v kategorii jezdců a navigátorů.

Už dříve nás automobilka, respektive divize Gazoo Racing, zásobovala zajímavými materiály ohledně této novinky. Mohli jsme si ji poslechnout a dozvěděli jsme se, že vůz dostane pohon všech kol. Motor bude přeplňovaný, zatím ale nevíme, jestli dostane turbodmychadlo či kompresor, jenž se objevil v Yarisu GRMN. V Japonsku spekuluje o turbodmychadlem přeplňovaném tříválci, ale nic není oficiální. Vše důležité se dozvíme v lednu.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

11. 12. 2019 17:14
Som zvedavý
či bude existovať 3 aj 5 dverové prevedenie a aká bude reálna cena. Mohol by to byť veľmi zaujímavý malý hot hatch.
11. 12. 2019 16:18
maly a dobry
Jsem zvedavej co bude za motor a jaka bude cena 😚
11. 12. 2019 15:43
galeria
Ked kliknem na galeriu, tak vidim skodovku a nie Toyotu.
Troska sa Vam asi pomiesali adresy...

Edit: Uz opravene.