Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota pomůže majitelům starších generací Supry. Oživí výrobu náhradních dílů

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

V posledních měsících se hodně hovoří hlavně o nové Toyotě Supra páté generace. Teď však přišla řeč i na ty starší.

Nová Toyota Supra už se nám odhalila v celé své kráse, prozradila české ceny i to, jak moc si je ve skutečnosti podobná se sourozeneckým BMW. Ještě než dojde na tradiční redakční test, máme skvělou zprávu pro majitele starších generací. Ani oni nepřijdou zkrátka, Toyota totiž oživí tvorbu náhradních dílů.

Japonská automobilka to oznámila na akci v Japonsku, když zrovna vystavovala novou Supru páté generace. Informaci potvrdil prezident Gazoo Racing Shigeki Tomoyama s tím, že se to týká majitelů verzí A70 a A80, tedy Supry třetí a čtvrté generace.

Gazoo Racing nový program nazývá GR Heritage Parts, to je ale zhruba tak vše, co o této chystané novince víme. „Zatím nedokážeme říct, o které konkrétní díly se bude jednat, ale budeme se maximálně snažit naplnit očekávání majitelů,“ řekl Tomoyama. Neprozradil ani to, kdy přesně japonská automobilka s výrobou dílů začne.

Zatím to vypadá, že se nabídka týká výhradně japonského trhu, ale není vyloučeno, že se program v brzké budoucnosti rozroste také do ostatních koutů světa včetně Evropy. Buď jak buď, pro majitele starších generací Supry je pořád lepší sehnat originální díly v Japonsku než nikde.

Mezi japonskými výrobci to není první ukázka toho, že vyjma nových aut se věnují i vozům (a majitelům) starších generací. Například Mazda nabízí nové díly pro první generaci MX-5 a ve vlastní továrně zařizuje i kompletní renovace. Nissan zase před časem začal zhotovovat komponenty pro Skyline GT-R, šlo například o panely karoserie či elektroniku.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
22. 5. 2019 22:35
Cesta
Tady to bude možná do budoucna určitá cesta. S novými eco-normami v EU 2021 a 2030 skončí veškerá zajímavá sportovní auta. Takže mít to starší a fabrika, ač jej už nebude moct vyrobit, čas od času udělá díly - převodovky, motory atp.
22. 5. 2019 17:22
nová Supra....
.... nedávno jsem se nudil tak jsem kouknul na tohle: https://www.youtube.com/watch?… - nijak jsme se o to auto nezajímal a hodně mě překvapilo a zklamalo, že to technicky vychází z BMW.... a nešlo by až tak o to železo, ale že zásadně přejatý i interiér, to jsem docela čuměl..... ;-\ Netuším jaké jsou prodeje, ale podle toho videa mi to auto připadá jako mrtvě narozené dítě.....

Naopak s tou starou Suprou jsem do aleluja jezdil v Need for Speed 1 (stejně jako s Diablem, Ferrari 512TR, Corvettou atd.), takže to mám v podvědomí vypálené jako naprostou legendu.... :-)