Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Proace Verso: Pro práci i rodinu (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Toyota Proace Verso představuje nové velké MPV japonské značky, které je výsledkem spolupráce s francouzským koncernem PSA Peugeot Citroën.

Toyota Proace Verso byla spolu se sesterskými modely Peugeot Traveller a Citroën SpaceTourer odhalena před koncem loňského roku a může se již pochlubit výsledkem v podobě plného počtu pěti hvězd z testů Euro NCAP, ale veřejnosti se blíže představuje až nyní.

Podobně jako spřízněné modely francouzských značek bude i Toyota Proace Verso nabízena s dvojicí rozvorů nápravu a třemi celkovými délkami. Zákazníci proto mohou volit mezi automobily dlouhými 4,6 m, 4,9 m a 5,3 m. Všechny tři verze jsou pak široké 2,2 m a vysoké 1,9 m.

Toyota hodlá nabídnout Proace Verso ve třech stupních výbavy, označených Shuttle, Family a VIP. První dva stupně budou k dispozici pro všechny tři celkové délky karoserie, zatímco verze VIP bude jen pro dvě delší varianty.

Základní verze Shuttle má být vhodná pro rodinné i komerční využití a má představovat ekonomicky výhodnou variantu s osmi- nebo devítimístným interiérem.

Výbava Family pak má s osmimístným interiérem, v němž jsou standardem dvě samostatná plně stavitelná přední sedadla v kombinaci se stavitelnými, sklopnými a vyjímatelnými sedadly ve druhé a třetí řadě. Všech šest sedadel ve druhé a třetí řadě této verze má být vybaveno systémem Isofix pro uchycení dětských sedaček.

Podobně jako nejvyšší stupeň výbavy u Citroënu SpaceTourer má i verze VIP představovat se šesti nebo sedmi sedadly mobilní obývací pokoj nebo kancelář se samostatnými koženými sedadly.

Paleta pohonných jednotek nabídne přeplňované vznětové čtyřválce. Základem se stane motor s objemem 1,6 l a výkonu 70 kW (95 k) ve spojení s pětistupňovou manuální převodovkou nebo šestistupňovou robotizovanou převodovkou. Následuje stejný motor s výkonem 85 kW (115 k) s šestistupňovou manuální převodovou.

Vrchol nabídky motorů pak představuje turbodiesel o objemu 2,0 litru s výkony 110 kW (150 k) a 130 kW (180 k) ve spojení se šestistupňovou manuální a ve druhém případě automatickou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
10. 3. 2016 12:52
Cena
Zajímavé auto,vše rozhodne cena,kolik to asi bude? :yes: