Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra inspirovaná předchůdcem? Překvapivě ji vytvořil člověk od konkurence

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Už je to nějaký pátek, co se Supra oficiálně představila světu. Některým ale její design stále nedává spát a zkouší, jak by asi vypadala, kdyby se více inspirovala ikonickým předchůdcem.

Roky jsme čekali, než se pátá generace sportovního automobilu Toyota Supra konečně představí světu. Oficiálně se odhalila v lednu, a jak se dalo předpokládat, vzbudila velké pozdvižení. Spolupráce s BMW se kromě techniky podepsala hlavně na interiéru, zatímco v oblasti vnějšího designu šli Japonci zcela vlastní cestou. A jak už to tak bývá, nelíbí se úplně všem.

Někteří totiž čekali, že se páté vydání sportovního modelu více inspiruje předchůdcem, pro kterého se stala charakteristická především nezaměnitelná zadní světla či výrazný spoiler. Sítěmi tak koluje celá řada grafických předělávek současné Supry, které ukazují, jak by auto vypadalo, kdyby…

Vizualizace v přiložené galerii jsou ale zajímavé ještě z jiného důvodu. Ve volném čase je totiž vytvořil Giulio Partisani, jenž jinak pracuje pro konkurenční Hondu. Ukazuje, jak by si on sám představoval novou Supru, kdyby se podstatně více inspirovala svým předchůdcem. Marně byste na autě hledali jen „devadesátkové“ zaoblené tvary, které nahrazují moderní křivky.

Někteří k vizualizaci dokonce říkají, že jim až nápadně připomíná současné koncepty Mazda. Takže vlastně koukáme na návrh Toyoty připomínající Mazdu od designéra Hondy. Milovníci japonských automobilek musí být nadšeni!

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - N6600
1. 10. 2019 12:58
Re: Kolamnova posedlost Suprou
Podle sebe soudim sebe, vid?
Cele auto.cz je jeden blabol. Viz predstaveni Skodovky na 200 clanku. A co jako? Proste to ignoruju a pohledam si jinej clanek, nebo jiny web, kde se pise neco, co me zajima.
Jestli Ti dela dobre stourat se v exkrementu, klidne si hledej clanky v historii. Nechapu, proc bych si v historii tohoto webu mel hledat neco, co me vubec nezajima?!
Jiste, komentuj si co chces, mas na to pravo. Akorat budes za mentalne zaostalejsiho v ocich tech druhych. Pretoze tohle neni sado maso praktika, ale cira hloupost. Tva. Snad Ti jednou dojde, ze Tvoje vylevy mimo temy nikoho nezajimaji. Drzim palce, at je to cim driv.
Avatar - N6600
1. 10. 2019 07:48
Re: Kolamnova posedlost Suprou
Na to je jednoduche reseni. Necti to a nekomentuj to. Pripominas mi ty stare zenske, co sa rozcilovali, ze se na ten nekonecny serial nemuzou divat. Nezapomneli dodat, na presne kterou cast konkretne. A stejne na pak zas koukali a pak nadavali... Nebud jako ony.
Avatar - Uživatel_5340709
1. 10. 2019 06:31
Re: Kolamnova posedlost Suprou
Furt lepší, než pořád dokola opakované vzpomínkové články na Moskviče, Lady a jiné komunistické krámy.