Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota ve Frankfurtu: Rodina Prius, facelift Avensis a čekání na FT-86 II

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Automobilové Japonsko se otřepalo z nepříjemností způsobených zemětřesením a připravuje se na ofenzívu.

Evropa se má v nejbližších 12 měsících dočkat celé plejády nových Toyot. Tu nejmenší – Yaris III– představila už před Frankfurtem, a tak evropská premiéra sériového provedení byla už jen formalita.

To modernizace Avensise byla utajena ještě několik dní před IAA. Na český trh se první vozy po faceliftu dostanou v prvním čtvrtletí roku 2012.

Zajímavě se ve Frankfurtu rozšířila nabídka hybridních Priusů. Nejméně důležitý je asi facelift standardního Priusu. Světovou premiéru mělo sériové provedení Plug-In hybridní verze a evropskému publiku se představilo poprvé i velkoprostorové provedení Prius+. Prius už tedy není jeden model, ale celá modelová řada.

Ze zámoří dorazil do Evropy modernizovaný pick-up Hilux, naopak definitivní provedení zadokolkového kupé FT-86 II z Japonska do Frankfurtu nedorazilo.

V článku zveřejněném na konci srpna 2011 jsme zveřejnili přehled termínů příchodu novinek Toyoty v roce 2012.






Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - white label
18. 9. 2011 09:32
Re: FT86
Bohužel je to 100%ní pravda, 1. koncept to bylo designové "modré z nebe", co z toho nakonec udělali je doslova trestné. Nejhorší je, že se to nezničilo tím, že by toho moc ubrali (jak to obvykle bývá), ale naopak tím, co tam všechno přidali, z "designové perly" se stal pomalu "tuzerův sen"... :no: