Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Triumph Street Triple RS nastupuje s omlazenou technikou a ostřejšími liniemi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Triumph Street Triple RS jako nejostřejší zástupce své modelové řady nezamíří do sezóny 2020 v nové generaci, ale dorazí po důkladném přepracovaní techniky i designu.

Triumph Street Triple se po téměř desetiletém působení na trhu představil se zcela novou technikou i designem začátkem roku 2017. Po necelých třech letech tedy ještě není čas na novou generaci, ale neuškodí modernizace, jejímž prostřednictvím se Triumph začíná připravovat i na příchod emisní normy Euro 5 pro motocykly.

První z modelové řady Street Triple pro rok 2020 je její vrcholný zástupce s označením RS, jehož pohonnou jednotkou i nadále zůstává kapalinou chlazený řadový tříválec o objemu 765 kubických centimetrů s nezměněným nejvyšším výkonem 90,5 kW (123 k), ale při 11.750 otáčkách za minutu, což je o 50 otáček více než doposud.

Může se zdát, že motoru se modernizace nedotkla, ale právě jemu byla věnována důkladná pozornost, což odhaluje hodnota točivého momentu, která vzrostla z dosavadních 77 N.m na 79 N.m při snížení otáček z 10.800 za minutu na 9350 otáček za minutu. Ve středním pásmu otáček pak má jezdce nově k dispozici o 9 % točivého momentu více. Motor doplňuje šestistupňová převodovka s novým systémem rychlořazení bez spojky.

Podvozek modelu Street Triple využívá i nadále za základ pevný hliníkový rám, který vpředu nese stavitelnou 41 mm  upside-down vidlici Showa a vzadu využívá plně stavitelný tlumič Öhlins STX40. Brzdový systém kombinuje vpředu dvojici kotoučů o průměru 310 mm s radiálními čtyřpístkovými třmeny Brembo M50 a vzadu kotouč o průměru 220 mm s jednopístkovým třmenem.

Design motocyklu se podobně jako technika neměnil radikálně, ale přesto byl kompletně přepracován. Výsledkem jsou ostřejší linie celého motocyklu, které umocňují světlomety s novými pásy LED pro denní svícení. Nová je pak i grafika barevného TFT displeje přístrojového štítu a rozšířil se počet jízdních režimů ze čtyř na pět, což znamená, že jezdce nyní může volit z nastavení Road, Rain, Sport, Track a Rider.

Triumph Street Triple RS pro modelový rok 2020 má s rozvorem kol 1405 mm sedlo ve výšce 840 mm a suchou hmotnost 166 kg. Na evropský trh tento model zamíří ve dvou barevných provedeních s širokými možnostmi individualizace za pomoci příslušenství z tovární nabídky.

Zdroj: Triumph Motorcycles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme