Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní Maserati Quattroporte je pořád na prodej. Krásný dieselový kombík nikdo nechce

David Bureš
Diskuze (12)

Nabízené Maserati je jediné svého druhu na světě. Další takový shooting brake na bázi současného Quattroporte nevznikl. Nikdo ho ale nechce.

Maserati Quattroporte je už od šedesátých let synonymem pro sportovně střižený luxusní sedan. I s ohledem na jeho jméno (Quattroporte znamená v italštině čtyři dveře) se jeho oficiální nabídka vždy omezovala výhradně na karoserii sedan, občas se ale našli zákazníci, kteří si přáli i jinou karoserii. Pátá generace tak díky karosárně Carrozzeria Touring vznikla v malé sérii jako shooting brake a stejný typ byl odvozen také od dnešní šesté generace.

Toto unikátní Maserati Quattroporte Shooting Brake je aktuálně na prodej, přičemž nabízeno bylo už v loňském roce, a tak se zdá, že ho nikdo kromě jeho původního majitele nechce. Přitom je to hodně zajímavé auto.

Vzniklo na objednávku nejmenovaného britského zákazníka, kterému se natolik zalíbilo dílo Bellagio Fastback, alias kombi verze páté generace Quattroporte z dílny italské Carrozzerie Touring, že si jedno chtěl koupit. Jenže s kouskem nabízeným v roce 2013 na aukci RM Sotherby’s to nějak nevyšlo, a tak se rozhodl si nechat postavit vlastní kombík, tentokrát už na bází aktuální, šesté generace Quattroporte.

Proto oslovil několik britských společností zabývajících se takovými projekty, jenže všechny po něm chtěly neúměrně vysokou částku. A tak nakonec oslovil Adama Reddinga, britského specialistu na renovaci starých automobilů, který díky svým zkušenostem s opravami karoserií měl takovou práci zvládnout.

A zvládl. Na začátku byly různé myšlenky na koncepci zadních partií, nakonec ale bylo zvoleno řešení, které si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Tedy originální styl, který je v lecčems odlišný než někdejší Bellagio Fastback. Práce na přeměně z Quattroporte na „Cinqueporte“ nakonec zabraly 1.500 hodin. Výsledek se povedl, i díky skvělému zpracování na úrovni italské automobilky.

Dárcem orgánů se stalo Quattroporte z roku 2016. Konkrétně automobil s třílitrovým turbodieselem pod kapotou a pohonem zadních kol, s pravostranným řízením. Šlo přece původně o vůz pro britského klienta.

A to je možná právě ta potíž, protože tenhle stylový shooting brake je na prodej už od loňského roku, přičemž majitel se pro něj stále nenašel. Cenu prodejce sdělí až na požádání, za své peníze každopádně dostanete stříbrný kombík s neskutečným stylem s pouhými 14.024 kilometry na svém kontě, vybavený navigací, vyhřívanými sedačkami, střešním oknem, koženým čalouněním nebo elektrickým víkem kufru. Tak co, nemáte zájem?

David Bureš
Diskuze (12)

Doporučujeme

9. 4. 2020 12:11
Re: Re: Taky se tomu divim,
Pri londone som videl minule posledne mondeo prerobene na 6dverovu limcu, tak si na teba spomenul
Avatar - wakantanka
9. 4. 2020 10:24
Re: Tak co, nemáte zájem?
To kde má volant je jedna vec, ale prečo si kupovať veľké Mase s dieslom? Ak už ísť do niečoho podobného tak s motorom od Ferarri.
Avatar - Ozzman
8. 4. 2020 17:39
Re: Taky se tomu divim,
Já v Italii viděl tohle jako pohřebák... takže proč ne :)
8. 4. 2020 17:15
Porvat sa o dizel?
No dizel a pravostranne riadenie....hm,to ani zadarmo. To fakt iba do muzea.
Avatar - 3_diamanty
8. 4. 2020 17:06
mozno
keby to malo volant na tej "spravnej" strane tak by to bolo aj predajne... ale takto? nehovoriac o tom ze kto je cielovka maserati nepozera ani po dizloch ani po kombikoch...

uz len jedine dat tento kusok rovno kdesi od muzea kym nezhnije ..