Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Británii jezdí Škoda Rapid s osmiválcem! A svéráznou úpravou

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Kupé Škoda Rapid jsme vám už ukázali v různých podobách. Tentokrát tu máme exemplář s osmiválcem a v zajímavé úpravě.

Tento Rapid z roku 1989 jezdí ve Velké Británii a pozoruhodný je už na první pohled. Vůz zaujme výraznější světlou výškou, většími koly, měla by být patnáctipalcová, ochranou spodních partií a především zvláštní konstrukcí na zádi nesoucí dvě rezervní kola.

Klasická škodovka totiž byla upravena tak, aby se mohla účastnit různých motoristických soutěží, které se konají i na méně kvalitních cestách a površích. Dvě náhradní kola na zádi se proto hodí nejen jako rezervy, ale také ještě dodatečně zatěžují hnanou zadní nápravu, takže pomáhají s trakcí. Praktickým prvkem je kompresor, díky němuž lze kdykoli a kdekoli snadno dofouknout pneumatiky.

Ještě větší překvapení se ale ukrývá v motorovém prostoru. Namísto původní čtyřválcové třináctistovky tu totiž pracuje zážehový osmiválec Rover o objemu 3,5 litru. Jeho výkon však bohužel neznáme. Nový motor doplňuje manuální převodovka z Renaultu 25.

Video se připravuje ...

V interiéru vidíme sedadla Recaro, bezpečnostní klec a různé modifikace spojené s instalací nové techniky a použitím při závodech. Ale pozor, přestože vůz vznikl proto, aby se účastnil soutěží, má standardní registrační značku a smí tedy jezdit i na veřejných komunikacích.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
6. 10. 2022 08:38
A nádrž
je zdá se vpředu. Eeeek!