Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Japonsku se bude prodávat Subaru Forester STI Sport. Kromě upraveného podvozku příliš nenabídne

Dominik Kovář
Diskuze (1)

I v Japonsku se musí smířit s tím, že písmena STI jsou už pouze slabým odvarem modelů z let minulých.

Populární Subaru Forester dostává na domácím trhu nový výbavový stupeň STI Sport. Abychom hned na začátku Subaru nekřivdili, Forester STI Sport dostává přední tlumiče Hitachi Astemo SFRD s laděním přímo od sportovní divize STI. Tím však jakékoliv úpravy pro zlepšení sportovních jízdních vlastností končí.

Video se připravuje ...

To znamená, že pod kapotou naleznou domácí zákazníci starý známý boxer o objemu 1,8 litru s výkonem 130 kW (177 k), točivým momentem 300 Nm a také pohon všech kol. 

S exteriérem už si japonská automobilka pohrála o něco více. Forester dostává tradiční odznaky STI, osmnáctipalcová hliníková kola, černé doplňky, zadní spoiler a dvě koncovky výfuku. V lakování budou mít zákazníci na výběr z barev Crystal White Pearl, Magnetite Grey Metallic, Ice Silver Metallic a Crystal Black Silica.

Interiér nezůstává pozadu a nabízí dvoubarevné kožené sedačky Nappa v kombinaci černé a červené Bordeaux, které doplňuje kontrastní červené prošívání v celém interiéru. Logo STI je vyraženo na opěrkách hlavy a otáčkoměru. 

Subaru Forester STI Sport se začne prodávat na konci tohoto léta. Cenu nového výbavového stupně zatím automobilka nezveřejnila. 

V nejbližší době musí fanoušci japonské automobilky počítat s tím, že výbavy tohoto typu budou to nejlepší a zároveň jediné, co pod odznakem STI od Subaru dostanou. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

7. 7. 2022 15:31
To je to samé,
jako u japonského Levorgu: STI je nejvyšší výbavový stupeň, motor stejný: 1.8 DIT. V Austrálii je to jiné, tam mají Levorg s 2.4 DIT. V Japonsku je omezená rychlost u aut na 180 km/h, a to včetně cejchování: na JPN trhu ciferníky 180kou končí.