Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Mansory postavili dvoubarevný Vitesse Continental GTC, jde o poctu jiné šílenosti

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Unikátní kabriolet z dílny Mansory je poctou 13 let staré úpravě z dílny německého úpravce.

Společnost Mansory, která je dobře známá svými divokými úpravami prémiových automobilů, se pochlubila unikátním jednokusovým speciálem Mansory Vitesse, který vznikl na základech modelu Bentley Continental GT Convertible.

Už z dálky přitom vůz zaujme svou divokou dvoubarevnou kombinací, která spojuje zářivě žlutou a černou barvu. Karoserie se zdá být vertikálně rozdělena barvami, žlutá však lehce dominuje. Na obou stranách navíc najdeme kontrastně lakované detaily, jako například boční linky.

Video se připravuje ...

V podbězích vidíme černě lakovaná kola se žlutými doplňky, na pozadí pak prosvítají žlutě lakované brzdové třmeny a na víku kufru je kompletně černý spoiler. Karoserie samozřejmě není standardní, úpravce ji totiž doplnil svým body-kitem pro model Continental, který decentně odtrhuje sportovnost.

Zajímavý je pak i pohled do karoserie, které nepřekvapivě dominuje kombinaci žluté a černé barvy. Zajímavým detailem je však i odlišná barva čalounění sedadel. Na středovém tunelu pak vidíme plaketku s označením Mansory Vitesse a zdůrazněním jednokusové série „One of One“.

Video se připravuje ...

Konkrétní úpravy motoru sice neznáme, úpravce se však pochlubil, ž nejvyšší výkon posunul na 750 koní a 1020 Nm točivého momentu. Kabriolet tak uhání rychlostí až 332 km/h, přičemž na 100 km/h se dostane za 3,3 sekundy.

Jak jsem zmínil v úvodu, nové Mansory Vitesse je poctou unikátnímu vozu z historie. Tím bylo speciálně upravené Bentley Continental GT Speed z roku 2009, ze kterého společnost Mansory vytvořila růžový speciál Vitesse Rose. Šlo přitom o první model se speciálně vytvořenou barvou, jaký úpravce představil.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 12. 2022 07:47
Mansory?
...etalón nevkusu :no: