Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Německu proběhl největší evropský sraz Mustangů (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Oslavy padesáti let Fordu Mustang neustále trvají, naposledy se 7. až 8. června sjel rekordní počet aut v německém městě Kolín nad Rýnem.

Celých 750 aut stálo za vytvořením evropského rekordu. Tolik Fordů Mustang na jednom místě se totiž v Evropě ještě nikdy nesešlo. Stejně jako na pražském letišti před několika týdny se i v Kolíně oslavovalo nejen padesátileté jubileum tohoto slavného vozu, ale také oficiální příchod automobilu na německý trh.

Akce zvaná European Mustang Convention se konala nedaleko evropské centrály Fordu a přijely na ní vozy ze všech koutů Evropy včetně české republiky. Událost tak potvrdila, že i na starém kontinentu je mnoho nadšenců, kteří uctívají legendu Fordu Mustang.

Nejnovější Mustang modelového roku 2015 se bude v Evropě prodávat jako kupé i kabriolet, a to se dvěma motory – novým přeplňovaným čtyřválcem o výkonu 230 kW (309 koní) a točivém momentu 407 N.m, nebo tradičním pětilitrovým osmiválcem, který disponuje výkonem 318 kW (426 koní) a točivým momentem 529 N.m.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)