Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valtr končí v týmu Buggyra. Byl prý neprofesionální

David Bureš
Diskuze (10)
Přestože Valtr skončil na letošním Dakaru mezi kamiony na krásném osmém místě, prodloužení spolupráce s Buggyrou ho nečeká.

Jaroslav Valtr byl nejúspěšnějším českým závodníkem na letošním ročníku Rallye Dakar, v kategorii kamionů skončil na osmém místě. Hned po návratu stáje Tatra Buggyra Racing ze závodu však přišla překvapivá zpráva, s Valtrem se do budoucna již nepočítá.

Šéf týmu Jan Kalivoda po návratu z rallye uvedl, že se rozhodl ukončit spolupráci s Valtrem, protože nemá shodu v profesionálním přístupu k závodění.

Valtr přiznal, že po konci závodu s vedením týmu debatoval o tom, jak by se stáj měla v budoucnu vést a co by se mělo dělat pro její jezdce. Pilot například nebyl stoprocentně spokojený se servisem. „Zřejmě moji kritiku brali jako neprofesionální přístup. Pro mě je vždy na prvním místě sportovní stránka věci,“ řekl Valtr pro ČTK.

Také se mu nelíbilo, že druhý jezdec týmu (Martin Kolomý) jel jako blázen a jeho nehody se pak prezentovaly jako smůla. „Tak jsem jim říkal, ať se pozabíjí, že to dělat nebudu,“ uvedl nejúspěšnější český závodník letošního Dakaru.

Přestože Tatra Buggyra Racing ukončila spolupráci s Valtrem, působení v rallye vedení týmu chválilo. „Jeho Phoenix letěl, tahle premiéra Tatry se osvědčila. Obavy, které jsme z auta měli, byly zbytečné. Je spolehlivé a důkazem toho je Jardovo osmé místo a pozice nejlepšího Čecha v kamionech. Výborně ho otestoval a je to dobrý krok dopředu,“ uvedl Kalivoda.

V příštím ročníku Rallye Dakar chce Tatra Buggyra Racing nasadit hned tři kamiony. Jedničkou týmu bude i nadále Kolomý, který však tentokrát přesedne do modelu Phoenix. Letos jel s osvědčenou technikou v podobě Tatry 815, zatímco nevyzkoušený Phoenix pilotoval Valtr.

David Bureš
Diskuze (10)
20. 1. 2016 21:52
Re: Kolomý
Naprostý souhlas..letos viz. Mardějev. Jedinou etapu nevyhrál..pravidelně se umísťoval v závěru první desítky a ejhle..celkově druhé místo. Jeho parťák Nikolajev vyhrál tři etapy + další 2 umístění na bedně, ale celkově mu to stačilo jen na to, aby se umístil těsně před Valtrem..o pár minut.
Avatar - peV
20. 1. 2016 20:36
Re: zase ten bulvár
Právě že číst umím, a proto vím, že prostá věta "Byl neprofesionální" není citace. Se slovem "prý", které autor korektně doplnil, je to už akceptovatelné, protože to implikuje určitou domněnku/něčí názor.
20. 1. 2016 19:13
Buggyra + jezdci
To, že dokáže na příští rok připravit 3 kamiony bych věřil, ale je otázka kdo je bude řídit? U nás už není pilot, který je schopen jezdit rychle a zároveň přinést do týmu peníze.
A zahraniční jezdec? Maximálně někdo z průměru, špičkovým jezdcům Hanz Stacey nemá Buggyra co nabídnout....
Avatar - Barry Lyndon
20. 1. 2016 17:54
Re: Kolomý
Pokud někdo jezdí na jistotu a v etapách dojíždí kolem 15tého místa, tak nakonec s velkou pravděpodobností skončí (díky problémům ostatních) v první desítce.
Pokud někdo jede na hraně a dojíždí v etapách pravidelně mezi prvními pěti, tak je bohužel dost velké riziko, že se dostane do problémů a nakonec v první desítce nebude.
Každý si musí přebrat, jak styl závodění je mu bližší.
Avatar - Covenant
20. 1. 2016 12:33
Kolomý
Kolomý jede hop nebo trop a pak to tak dopadá, víc se mi líbí styl Valtra, který jede i hlavou... :-!