Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velké návraty v nové době? Možné názvy příštích modelů Ferrari odhaleny!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Mezi názvy, které si italská automobilka nově chrání, je dost zajímavých variant.

Ferrari bylo v posledních dnech aktivní u italského úřadu pro patenty a ochranné známky. Italská automobilka si ochránila hned několik názvů, ze kterých bude pravděpodobně v příštích měsících až letech vycházet. 

Prvním chráněným názvem je Mugello, respektive názvy 296 Mugello a 296 Mugello Spider. Ferrari vlastní trať Autodromo Internazionale del Mugello, kde se v roce 2020 díky vlivu pandemie koronaviru konala první a poslední Grand Prix Toskánska. Ferrari v tomto závodu slavilo svou tisící velkou cenu ve formuli 1. 

Modely 296 Mugello a 296 Mugello Spider by mohly být vrcholnými variantami plug-in hybridního šestiválce. K názvu italského regionu ale Ferrari přidalo ještě název 296 Speciale, samozřejmě i s verzí Spider. Nyní můžeme pouze hádat, zda si cestu k oficiálnímu názvu najde pouze jeden z nich, nebo nalezne uplatnění jak Speciale, tak Mugello. 

Na italské půdě ještě chvilku zůstaňme. Názvy Milano a Milano Spider se zdají být dokonalým nástupcem pro Ferrari Roma, které nedávno obdrželo verzi Spider a čeká na facelift. Hlavním sloganem modelu Roma je La Nuova Dolce Vita (nový sladký život). Dolcevita je další název, které si Ferrari ochránilo. 

Posledním geografickým názvem je Montecarlo, opět doplněným o verzi Spider. S trochou nadsázky, že by nový služebák monackého pilota Ferrari Charlese Leclerca? Model Montecarlo by po vzoru Monaka mohl být luxusním nástupcem dvanáctiválcového modelu 812 Superfast, taktéž s dvanáctiválcem!

Video se připravuje ...

Lahůdka na závěr? Ochranná známka na názvy 500 Testarossa a 500 TR (opět se Spidery). Že by bylo skvělé vidět po vzoru novodobého Lamborghini Countach také znovuzrozené Ferrari Testarossa, nemusíme dlouze diskutovat. U této varianty je však pravděpodobnější snaha Ferrari chránit si svůj ikonický název pro vzdálenější plány, než že bychom se v blízké době mohli těšit na retro verzi legendárního modelu.

Zapamatujte si tyto názvy a pozorně sledujte, s čím Ferrari v příštích měsících vyrukuje. Ať už některé názvy zůstanou v šuplíku či se opravdu objeví na sériových modelech, tak se nemůžeme dočkat, až nám chlapci z Maranella ukáží, na čem pracovali. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme