Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa a obří galerie superaut na sněhu a ledu: Jak to v zimě sluší Bugatti nebo Ferrari?

David Bureš
Diskuze (13)
Vozy značek Ferrari, Porsche nebo Aston Martin nejsou zrovna zimními nástroji. To ale neznamená, že by ve sněhu neuměly jezdit.

Počasí za okny jasně dokazuje, že se zima blíží, což pro majitele superaut obvykle znamená nutnost svého miláčka zazimovat. Není to ale povinností, na superauta je možné obout zimní pneumatiky a vyrazit s nimi za zimními hrátkami.

Mnozí výrobci dokonce nabízejí svým klientům kurzy jízdy na sněhu a ledu. Taková akce většinou znamená ubytování v luxusním hotelu někde v lyžařském středisku a hodiny jízd v zimních podmínkách pod dohledem zkušených instruktorů. Zákazníci o takové programy mají velký zájem, třeba lednové kurzy nabízené značkou Porsche už jsou kompletně obsazené.

Porsche kurzy jízdy na sněhu pořádá už od roku 1990. Aktuálně je těchto kurzů možné zúčastnit se ve švýcarském Svatém Mořici, v italském Livignu, finském Levi, kanadském Québecu nebo čínském Jakcheš‘. K dispozici je několik variant podle zkušeností daného jezdce. Ceny kurzů začínají na částce 3.990 eur (v přepočtu asi 108.000 korun).

Také Lamborghini už zimní akademii pořádá několik let, ostatně u svých aut od začátku devadesátých let sází hlavně na pohon všech kol. Svým klientům nabízí jednodenní intenzivní kurz, nebo dvoudenní kurz, v jehož rámci se během druhého dne každému z účastníků věnuje jeden instruktor, který pomáhá hledat ideální stopu a ukazuje možnosti vozu na sněhu. Italský výrobce pořádá své kurzy jízdy na sněhu rovněž v italském Livignu, jednodenní kurz včetně ubytování přijde na 4.800 eur (cca 130.000 Kč), dvoudenní pak na 6.900 eur (zhruba 186.000 Kč).

Aston Martin pro letošní sezonu nabídl zimní kurz jen zákazníkům v USA. Ti mohou vyrazit do Skalnatých hor v Coloradu a užít si jízdy na ledu. Pro účastníky je v rámci kurzu Aston Martin On Ice připravena soukromá ledová plocha.

Mezi automobilkami nabízejícími kurzy jízdy v zimě nemůže chybět ani Ferrari, jehož škála různých akcí pro své klienty je opravdu bohatá. Kurz Pilota Ferrari On Ice je určen pro ty zákazníky, kteří si s Ferrari FF, jedinou čtyřkolkou v nabídce maranellské značky, chtějí vyzkoušet jízdu v kluzkém prostředí. Pořádán je v italském lyžařském středisku Cervinia.

Pokud vás jízda na sněhu a ledu se supersportem neláká, možností je vyzkoušet v zimním prostředí luxusní gran turisma z dílny Bentley. Čtyřdenní kurz britského výrobce z Crewe se jmenuje Power on Ice a koná se ve Finsku, na tamějších zamrzlých jezerech. Účastníci si v lednu a únoru budou moci na ledu vyzkoušet i nové SUV Bentayga, součástí kurzu je také ostrá jízda s finským rallye šampionem Juhou Kankkunenem. Ceny se odvíjejí od zvoleného ubytování a začínají na částce 11.900 eur (321.000 Kč).

David Bureš
Diskuze (13)
9. 12. 2015 15:49
Naše silnice
Moc hezky se na to kouká :-) Jenomže realita je jiná - bratránek šel do nových pneumatik Goodyear Ultra Grip 8 a podle něho doslova katastrofa. Jezdí v podkrkonoší denně cca 200km. Po jedný zimě z nich má letní pneumatiky, takže rozhodně nedoporučuje. Já šel jinou cenu – pořídil jsem použité pneumatiky ([odkaz] a moc dobře jsem udělal. Na tomto webu je široká nabídka použitých pneumatik za příznivý poměr užitek/cena. Pneu na celé auto pod cenu 2.000,- se mi fakt zamlouvá.
30. 11. 2015 14:40
REKLAMY
Po kazdej piatej fotke reklama, UZ TO PREHANATE !!! mam dva krat ADblock - Klasicky aj PLUS a aj tak mi to vyskakuje ...!!! :no: :no: :no:
Avatar - lejbl
30. 11. 2015 08:33
adblock zapnuty
a nemam ziadnu reklamu ..
Avatar - Kobler
29. 11. 2015 22:57
Re: Proč?
MI to sice neukazuje reklamu ale pořád mi vyskakuje okno "další galérie"...... hrozné hov.no

Redakce, styďte se!
Avatar - Ji/Ri
29. 11. 2015 14:25
Galerii si strčte do
!!! co 5. fotka reklama. S tímto běžte do *. :-! :no: