Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ahoj Stando, nastav teplotu aneb Ovládání funkcí v Golfu za jízdy

Stanislav Kolman
Diskuze (33)

Na dotykovém prostředí našeho dlouhodobě testovaného Golfu nenecháváte v diskuzích nit suchou. A to je jedině dobře, aspoň máme hromadu témat na zajímavá videa.

Po klasickém představení multimediálního systému Golfu osmé generace jsme si ukázali, jestli jde tohle dotykové prostředí ovládat také v rukavicích. Zkusili jsme jich hned několik a celý tento pokus si můžete připomenout videem, které přikládám níže.

Dnes to ale bude ještě o něčem jiném. Ukážeme si, jak se jednotlivé funkce ovládané hlasem či dotykem nastavují za jízdy po Praze. Abych to neměl úplně snadné, pokyny mi ze zadní lavice čte kameraman Marek a ještě mi je proházel, abych si náhodou nepamatoval, jak přesně jdou po sobě. Na výsledek už se můžete podívat níže. Zatímco nastavení některých funkcí byla docela hračka, jinde už to vyžadovalo notnou dávku pozornosti.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (33)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
18. 2. 2021 17:10
Absurdistán
Z videa bylo celkem patrné, že opravdu hodně času řidič při ovládání infotainmentu nesledoval vůbec provoz. Jendou dokonce - počkejte, než se zařadím...
Dost škoda, že nebyl synchronní záběr na pohled řidiče a jeho zrak, kde se dalo vyhodnotit, kolik času nesledoval provoz. Dalo se to třeba domluvit s VUT, ti přímo mají zařízení na vyhodnocení.

Hlasové ovládání zezadu mi přijde jako další absurdita, no aspoň že až mě benga povezou v nové oktávce tak budu moct zezadu zatápět v seslích nebo měnit nastavení za jízdy... :-[] :-[] :-[]

Vlastně hodně smutné, že zapnutí vnitřní cirkuace a další funkce znamenají stejnou náročnost jako měnit barvičnu podsvětlení...

Nechápu, jak takovéto auto může v celku získat 5* EuroNCAP, když jeho samotné ovládání je značným rizikovým faktorem pro způsobení nehody!!!
18. 2. 2021 13:24
Ahoj volkswagene
Ahoj volkswagene, jdi s tímhle ovládáním do ***e!
Noa on by šel a místo toho by tam najednou narostla klasická tlačítka a otočné ovladače a svět by byl zase normální.
18. 2. 2021 10:35
Front assist
V Golfu se často využije Front assist. Když i při jednom z nejzákladnějších úkonů (intenzita ventilátoru na max s ofukem skla) jdou oči na 1-2sek mimo vozovku... To je 90km/h 50m poslepu.. Hlavně, že je to dle NCAP na 5 hvězd..
18. 2. 2021 09:23
Překombinovaná blbost
Tohle už není jen obtěžující jako stop/start, ale tohle už je vyloženě životu nebezpečné. Hledat každou blbost během jízdy v menu, včetně změn teploty klimatizace, výhřevu sedaček (aspoň na to je tlačítko).
Musím říct, že už půl roku uvažuji, jak se vyhnout autu s touto dotykovou blbostí, ale jediné co mě napadá je Superb, který má ještě klasická kolečka a tlačítka. Nejen že nový Octavia LU je drahý jako blázen, ale ještě to má tuhle blbost.
Avatar - -peterp-
17. 2. 2021 18:38
návrhy
teď ještě jednou všechny pokyny, prosím, ale hlasem. šlo by to?

musím se přiznat, že mě zarazilo, jak daleko byl MBUX v asi rok starém GLE - seděl jsem v něm asi minutu a už jsem hlasem zobrazil spotřebu (graf za posledních 30 minut), vypnul a zapnul HUD, nastavil teplotu, odnavigoval se do restaurace u babičky v průhonicích, prostě pecka. Koncern s hlasovým ovládáním strašně bojuje a v 2021 A6 neni o moc dál, než v 2017 A4. ;-\