Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak funguje dotykové prostředí nového Golfu v různých rukavicích?

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Nový VW Golf sází na dotykové ovládání ve velkém. Skoro by se dalo říct, že výhradně. Jak to ale celé funguje, když navléknete rukavice?

V diskuzi pod posledním videem s multimediálním systémem nového Golfu jste nadhodili vícero nápadů, co bychom s naším červeným dlouhodobákem mohli vyzkoušet. Chtěli jste třeba vidět, jak náročné je ovládání infotainmentu za jízdy a kolik pozornosti musí řidič vybraným povelům věnovat. Máme natočeno a ukážeme v příštím videu. Teď se ale podíváme na jinou zajímavost: jak dotykové prostředí Golfu funguje s rukavicemi?

Prohledal jsem doma všechny šatní skříně a dal dohromady čtyři páry rukavic – kožené, pletené, pracovní a nakonec zimní. Kožené za volantem dávají největší smysl, za jistých okolností i pletené. Pracovní jsem nasadil, protože shodné dotykové prostředí najdeme i v novém VW Caddy s užitkovým zaměřením. A ty lyžařské berte jako takové zpestření.

Zkoušel jsem, jak si jednotlivé rukavice poradí nejen s dotykovou obrazovkou multimediálního systému, ale i ovládací lištou a dotykovými plochami pod ní. Jak to celé dopadlo se můžete přesvědčit ve výše přiloženém videu.

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
10. 2. 2021 09:14
Re: Tak začínáme
A taky kolik stojí nový ? 50..... Až se to začne kazit jak diodové svetla to bude nářku u ojetin.....
10. 2. 2021 06:29
Re: Tak začínáme
Možno by práca s novým systémom bola aj nečakaným spestrením SM párty :-)
9. 2. 2021 22:10
Displeje v Golfu
Dotykové displeje a plošky v Golfu mile překvapily. A redakce Auto.cz také, když jsem dával dotaz v diskuzi na ovládání v rukavicích, nečekal jsem, že to pan redaktor zpracuje až tak komplexně. Je vidět, že dotykové ovládání displejů se stále zlepšuje. Děkuji za pěkné a i vtipně provedené video. :yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
9. 2. 2021 19:40
Re: Tak začínáme
Jinak ještě jeden dotaz - mají ty displaye nějakou odolnost (obdoba gorilla glass)? Ono je přeci jen rozdíl používat display občas/často nebo úplně na vše. Ten dotaz směřuje k tomu, jestli ten display nebude za 5 let používání doškrabaný jak... I když ono je to stejně asi jedno. Ekonomická životnost dnešních aut delší stejně nebude... :-!
Avatar - miromen
9. 2. 2021 19:40
Re: Tak začínáme
No ja si jen vybavil dalši povolani. Zaměstnanece sado-maso salononu, ktery si musel nahle odskočit od rozdělane prace.