Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Aleš Loprais za volantem speciálu MAN pro Dakar 2015

Jan Mička
Diskuze (11)
Aleš Loprais sice Rallye Dakar 2015 nepojede se speciálem Tatra Queen 69, první video z testování nového stoje však rozhodně bere dech.

V průběhu třetího říjnového týdne jsme zveřejnili zprávu o problémech Aleše Lopraise se schválením Tatry Queen 69 pro nadcházející ročních Rallye Dakar. Přestože stejný vůz loňským regulím vyhověl (a dostal homologaci do roku 2018), nyní už tomu tak není, a než by InstaForex Loprais Team 69 stávající speciál přepracovával, raději se vydal cestou menšího odporu.

Tou je spojení Aleše Lopraise s nizozemskou stájí VEKA, což mimo jiné přineslo změnu techniky. Novým Lopraisovým náčiním se stal kamion MAN, se kterým tým VEKA startoval již na předloňské Silk Way Rallye. Nutno podotknou, že záběry z prvního testování berou dech!

Sám Aleš Loprais na svém oficiálním facebookovém profilu zveřejnil, že se jedná o zajímavý, stabilní stroj, schopný dlouhých a vysokých skoků. Během následujících týdnů si bude pilot na nový speciál postupně zvykat, především je prý potřeba naladit tlumení.

O pravdivosti tvrzení se ostatně můžete sami přesvědčit v přiloženém videu. Nám nezbývá, než Alešovi popřát štěstí - další ročník Rallye Dakar totiž statuje již 4. ledna 2015.

Jan Mička
Diskuze (11)
4. 11. 2014 22:11
Re: Držím palce!
[odkaz]
No ale jinak je vidět, že ten MAN je po technické stránce na tom hodně dobře, asi i líp než speciál Tatra. Ten zbytečně limitují výkyvné polonápravy měnící rozchod a náklon kol. Uvidíme co letos předvedou Kamazy.
Avatar - dolfi
4. 11. 2014 21:47
Re: A to se říká
Něco o tom vím - můj kamarád pracoval v 90.letech spoustu let na manažerské pozici v Tatře... Lopraisovi staršímu vlezla sláva na mozek a choval se, jako by mu Tatra patřila... Nikoho nerespektoval a dělal si, co chtěl... Např. si založil svou firmu na vývoz ND na Tatry a cenově podrážel oficiální distributory v zahraničí... Spoléhal na to, že mu to budou tolerovat kvůli tomu, že jim dělá reklamu, což mu dlouho vycházelo... Až pohár trpělivosti přetekl... :no:
Avatar - wakantanka
4. 11. 2014 17:59
Re: A to se říká
Ešte je aj 3. možnosť, perfektá sedačka a 6.bodové pásy. >:D
Avatar - wakantanka
4. 11. 2014 17:57
Re: A to se říká
A ty sa mu čuduješ? Po tom čo sa na Lopraisovcov svojho času Tatra vykašľala a oni je aj tak robili viacmenej reklamu značka zadarmo. Myslím, že tento rok nemal veľmi na výber, zvlášť potom, čo jeho královna neprešla technickou prebierkou pár mesiacov pred štartom.
Avatar - 1975ak
4. 11. 2014 17:17
Re: A to se říká
Asi bezpáteřní, když Tatrovák sedá do Manu.. a nebo není Tatrovák. Strejda by to určitě neudělal, ten měl jinou hrdost.