Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Infotainment BMW má nejlepší ovládání na světě. A umí Apple CarPlay bez kabelu

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Říkejte si, co chcete, ale otočný ovladač multimédií od BMW ještě nikdo nepřekonal. Nejen na něj jsme se zaměřili v našem dalším videu o infotainmentech.

Před časem nám v redakci dělalo společnost BMW řady 5. My jsme tuto příležitost využili nejen k tradičnímu testu, ale i novému videu o multimédiích a infotainmentech. Tento se jmenuje BMW Professional a jak už název napovídá, tenhle profík toho umí opravdu hodně.

Jednou z mnoha jeho výhod je obrovské spektrum možností ovládání. Není vám k dispozici jen dotyk, jak tomu bývá u jiných automobilek. Můžete využít třeba ovládání gesty, ze všeho nejraději jsme ale stejně používali otočný ovladač iDrive. Listování mezi jednotlivými položkami menu je s ním hračka, stejně jako vyťukávání adresy do navigace. Vrchní část ovladače je navíc dotyková a lze na ní psát písmenka adresy. To je rozhodně užitečná funkce, ale za jízdy to není zrovna snadná disciplína.

BMW navíc patří mezi hrstku automobilek, které umožňují využívat službu Apple CarPlay bez kabelu. Takový komfort není úplně zadarmo, to a mnohem více už se ale dozvíte v přiloženém videu.

Multimédia a infotainmenty předchozí díly:

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
18. 9. 2019 19:23
Re: Apple
Ahoj,

používám to denně a funguje to velmi dobře. Malý lag tam je, ale ne něco co by ti vadilo nebo jsi to vnímal. Waze je gut, ale BMW navi je docela dobře aktualizovaná a docela dobře se s ní jezdí. Carplay jsem chtěl hlavně kvůli Waze a Spotify. Jenže profi navi je dost v pohodě (pokud máš connected package tak je i s provozem a velmi dobrá) a Spotify je v autě appka taky. Takže spíš využívám nativní BMW aplikace a CP jen hooodně omezeně.

Malý tip: pokud vám to někomu nejde zprovoznit - já na tom zabil skoro 3 dny než jsem na to přišel - tak bacha, musíte mít na iPhonu zapnutou Siri. Jinak to nejde spárovat! Toto jsem netušil a vůbec nechápu ten důvod...
Avatar - petous
30. 8. 2019 22:21
A co Android Auto?
ten to nepodporuje, takže pro spoustu lidí důvod nekoupit BMW.
12. 8. 2019 08:39
...
Súhlasím, že BMW to má top. Ten ich otočný ovládač je zatiaľ to najbezpečnejšie, čo som v aute našiel. Oproti dnešným dotykom hovadinám je to rozprávka... okrem toho, napr. vypnutie displeja ťuknutím doprava a potvrdením (ak si to správne pamätám) je TOP. Rovnako aj malý otočný čudlík vľavo pod volantom na reguláciu podsvietenia... to, čo má dnes VW group (nastavenie intenzity podsvietenia cez menu) by som trestal aspoň 10 rokmi basy..! 8-s
Avatar - pallas
10. 8. 2019 03:28
Re: Jak jinak!
o tom ich otočnom ovládači si myslím to isté.
Pred x rokmi to bolo revolučné. Dnes je to už len otravné. Ostatní sú dávno ďalej.
Avatar - mrha
9. 8. 2019 19:59
Apple
Ve videu mi chybí info, zda při bezdrátovém Apple CP to má nějaké zpoždení. Nebo zda je to ekvivalentní připojení přes USB.

Dále po připojení Apple CP již práce s navigací postrádá jakýkoli smysl, protože WAZE...